Edmaktub

Albiren set balenes i dofins poc comuns davant la costa de Sitges i Vilanova

L’associació Edmaktub localitza catxalots, caps d'olla i tres espècies de dofins

ACN Vilanova i la Geltrú 13-05-2019 9:47 Lectures 1729
Albiren set balenes i dofins poc comuns davant la costa de Sitges i Vilanova. Edmaktub

Albiren set balenes i dofins poc comuns davant la costa de Sitges i Vilanova. Edmaktub

L’associació Edmaktub, dedicada a l’estudi científic i a la divulgació del medi aquàtic, ha albirat aquest cap de setmana set balenes i dofins d’espècies poc comunes davant la costa de Sitges i Vilanova i la Geltrú. L’entitat, que des del 2013 lidera el projecte d’observació del rorqual a la franja entre Tarragona i Barcelona, ha localitzat aquest cop exemplars de catxalot, cap d'olla comú, dofí llistat, dofí mular i dofí comú.

Edmaktub celebra la troballa si bé lamenta que algun dels cetacis presentava lesions cutànies a causa, probablement, d’haver topat amb alguna embarcació. Totes les observacions s’han fet a una distància d’entre 18 i 25 milles de la costa.

Pel que fa als exemplars de rorqual, l’associació lamenta que és l’any en què menys exemplars estan localitzant a la costa catalana, motiu pel qual han començat una anàlisi que pugui identificar els motius de la baixa presència de l’animal.

Albiren set balenes i dofins poc comuns davant la costa de Sitges i Vilanova Albiren set balenes i dofins poc comuns davant la costa de Sitges i Vilanova Albiren set balenes i dofins poc comuns davant la costa de Sitges i Vilanova Albiren set balenes i dofins poc comuns davant la costa de Sitges i Vilanova Albiren set balenes i dofins poc comuns davant la costa de Sitges i Vilanova Albiren set balenes i dofins poc comuns davant la costa de Sitges i Vilanova
Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans