Contaminació

CCOO denuncia que els treballs al polígon Masia Barreres eludeixen la seguretat per treure l’amiant d’antigues naus

El sindicat demana a les administracions que actuïn per evitar l’emissió de partícules nocives

ACN/ Gemma Sánchez Vilanova i la Geltrú 23-05-2019 11:56 Lectures 3426

El sindicat Comissions Obreres ha denunciat públicament que les obres que s'estan fent al polígon Masia Barreres, a l'entorn del futur parc comercial del polígon Masia d’en Barreres de Vilanova i la Geltrú, no segueix les mesures de seguretat per retirar l’amiant abandonat a la zona. CCOO ha advertit que les obres se centren ara en destruir les naus d’antigues fàbriques, les quals compten amb nombrosos elements fets amb fibrociment. Segons el sindicat, durant les últimes hores s’han enderrocat aquestes instal•lacions eludint les normes de protecció necessàries per evitar que l’emissió de partícules nocives, i alerten dels perills que això pot suposar per a la salut. Per aquest motiu, insten l’Ajuntament, el Departament de Medi Ambient i Inspecció de Treball a intervenir.

L’alerta ha saltat entre els membres del sindicat amb la recent destrucció de l’antiga empresa Paviments Betón, situada a tocar de la C-31, als terrenys on fa mesos que s’hi fan les obres per construir el futur parc comercial de Vilanova. CCOO ha destacat aquest divendres la “gravetat” que suposa estar manipulant i destruint material amb amiant sense la protecció necessària, si bé ha evitat atribuir-ho al desconeixement de la promotora de les obres o bé a una actitud negligent.

“Entenem que l’empresa autoritzada proporciona als seus treballadors els equips de protecció individual adequats, però també cal protegir la zona per a què les partícules no s’escampin a l’aire i puguin arribar a la gent que passeja per allà, en un espai per on també pastura un ramat d’ovelles”, ha explicat Albert Rodríguez, responsable de CCOO al Garraf.

Per evitar que es repeteixi l’exposició de partícules, el sindicat reclama que les administracions instin l’empresa responsable de les obres a tancar el perímetre on s’està destruint material amb amiant, retirar aquests elements “en condicions salubres” i fer una campanya de divulgació i sensibilització vers els riscos d’inhalar fibres procedents de l’amiant.

Al mateix temps, CCOO també demana fer un estudi de la situació del fibrociment al conjunt de la ciutat i declarar Vilanova com a ciutat lliure d’amiant. El sindicat exigeix “un compromís d’actuació amb celeritat”, sigui quin sigui el govern resultant de les eleccions d’aquest proper diumenge.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No