Mancomunitat

S’adjudiquen les obres d’ampliació de la depuradora de Vilafranca per un import 7,2 milions d'euros

Els treballs, que es preveu que comencin el mes de setembre, tenen un període d'execució de quinze mesos

S’adjudiquen les obres d’ampliació de la depuradora de Vilafranca per un import 7,2 milions d'euros. Mancomunitat

S’adjudiquen les obres d’ampliació de la depuradora de Vilafranca per un import 7,2 milions d'euros. Mancomunitat

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Gràcies a la signatura de l’addenda del conveni amb l’Agència Catalana de l’Aigua del passat dilluns 20 de maig, el darrer ple de la Mancomunitat d’aquesta legislatura va poder aprovar l’adjudicació de les obres de l’EDAR de Vilafranca del Penedès. Les obres consistiran en ampliar la capacitat de tractament de la planta mitjançant la construcció de dues noves línies de tractament biològic de les aigües residuals, que s’afegiran a les dues línies ja existents. L’actuació també inclou l’ampliació dels pous de pretractament, la construcció d’un nou decantador primari i dos de secundaris així com un nou digestor anaeròbic. Igualment s’ampliaran els edificis tècnics que allotgen les calderes i els bufadors necessaris per al funcionament dels reactors biològics.

L'objectiu és reduir les concentracions de nitrogen i fòsfor de l'aigua de sortida de la depuradora, el que comportarà una millora de la qualitat de la riera de Llitrà, que forma part de la conca del riu Foix. El projecte també contempla millores de caràcter ambiental a la zona de la desembocadura a la riera, ja que es procedirà a la revegetació de la zona amb espècies autòctones.

L’estació depuradora va ser construïda l’any 1986 i ha estat remodelada en 2 ocasions, el 1996 i el 2001. Actualment tracta les aigües residuals de Vilafranca de Penedès, Santa Margarida i els Monjos, Les Cabanyes, Font-rubí, La Granada, Olèrdola, Pacs del Penedès, Sant Cugat de Sesgarrigues, Sant Martí Sarroca, Avinyonet del Penedès, La Múnia (Castellví de la Marca), Torrelles de Foix i Vilobí del Penedès. Actualment té una capacitat de tractament de 13.500 m3/dia i s’ampliarà fins als 23.880 m3/dia.

El ple celebrat a Canyelles aquest dijous 23 de maig, també va aprovar la subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya per finançar actuacions prèvies necessàries per a un nou centre de tractament de residus de la Mancomunitat, amb l’objectiu de donar la millor solució possible al tractament dels residus generats i complir amb els objectius de reciclatge marcats per la normativa europea, estatal i catalana. Assenyalar que la institució està immersa en l’elaboració de l’estudi de Prevenció i de Gestió Integral dels Residus Municipals de la Mancomunitat Penedès-Garraf per al període 2019-2028.

El darrer ple d’aquesta legislatura també va servir per fer l’aprovació definitiva dels nous estatuts de la Mancomunitat, una eina que reformula competències i incorpora la possibilitat de prestar nous serveis als ajuntaments. Així, en aquest ple també es va aprovar el suport als ajuntaments per a la gestió de les franges forestals mitjançant la compra d’una desbrossadora.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local