Defensa forestal

Les ADF del Penedès i Garraf retran homenatge a Josep Maria Heras, voluntari mort l'estiu passat durant un servei

Heras era voluntari d’Avinyonet i va morir en un accident de trànsit quan es dirigia a l’extinció d’un incendi forestal

Redacció Vilafranca del Penedès 30-05-2019 16:09 Lectures 5144

El dia 9 de juny es farà a la Rambla de la Girada de Vilafranca del Penedès un acte en record a Josep Maria Heras, voluntari de l’ADF d’Avinyonet mort en accident, l’estiu passat, quan es dirigia a l’extinció d’un incendi forestal.  L’acte serà de 10h a 14h, i consistirà en l’exhibició de més d’una setantena de vehicles de les ADF de diferents tipus, on es podrà pujar i veure com son per dins, fins i tot els més menuts podran anar a donar una volta amb camió. També hi haurà activitats per a la mainada com ara un photocall, jocs, i manualitats com plantar llavors d’arbres per reforestar els boscos. També es muntarà el sistema de punt de trànsit de les ADF que es el punt de coordinació de l’emergència per incendis forestals.

Des d’allà s’instal·larà un aplicatiu als dispositius mòbils dels voluntaris d’ADF per estar geolocalitzats i coordinar millor la tasca dels voluntaris. També es podrà veure tot el sistema de monitorització de la vintena de càmeres de videovigilància forestal que la Federació d’ADF té repartides per tot el territori gràcies a la col·laboració de l’empresa de comunicacions XTA. I finalment també es podrà veure el reportatge de vídeo que s’ha fet en motiu del 30è aniversari de la creació de les ADF a Catalunya. Tot això per mostrar al públic en general que són i que fan les ADF a les nostres comarques.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No