Pícnic

En marxa les obres de remodelació de la zona de barbacoes de la Vilanoveta

Es construirà un edifici amb lavabos i servei de bar i es renovaran i ampliaran els mòduls de barbacoes

Redacció Sant Pere de Ribes 30-05-2019 15:30 Lectures 2972
En marxa les obres de remodelació de la zona de barbacoes de la Vilanoveta . Ajt Sant Pere de Ribes

En marxa les obres de remodelació de la zona de barbacoes de la Vilanoveta . Ajt Sant Pere de Ribes

Aquesta setmana han començat les obres per completar la remodelació total de la zona de barbacoes de la pineda de la Vilanoveta que es va iniciar l’any passat. Després d’una primera fase per posar al dia les instal·lacions esportives, la millora de les infraestructures i els accessos a l’àrea de pícnic, ara es construirà un edifici de planta baixa de serveis i nous mòduls de barbacoes que substituiran els actuals.

Durant l’execució de les obres es podrà continuar gaudint de l’espai. La zona esportiva i de pícnic continuen disponibles i tot i que s’han enderrocat les barbacoes, s’ha construït un mòdul de barbacoes provisionals, que seran retirades quan s’instal·lin les definitives, perquè els veïns i veïnes puguin continuar gaudint de l’espai mentre s’executen les obres.

L’espai d’esbarjo i pícnic, àmpliament utilitzat el cap de setmana i períodes festius, ocupa 5 hectàrees de terreny i s’ubica a la zona sud del polígon de la Vilanoveta, limítrof amb la Ronda de la Masia Nova, ja al nucli de les Roquetes. L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha reivindicat la importància de la zona, ja que “s’està consolidant com un espai de relacions socials on es troba gent de tot el municipi i altres poblacions per gaudir de la zona esportiva i les barbacoes, celebrar aniversaris i passar tot un dia plegats”.

En aquesta segona fase es construirà un edifici de 135 metres quadrats, en forma d’L, que substituirà els mòduls de barbacoes actuals i inclourà una zona de bar/cafeteria, cuina i magatzems pel bar, lavabos adaptats i 40 noves barbacoes, repartides en 10 mòduls. D’aquesta manera es complimentarà l’experiència de les persones que visitin l’espai i se solucionaran algunes mancances actuals. El nou espai de barbacoes, més ampli que l’actual, estarà protegit per una coberta de fusta i teules i inclourà piques per poder rentar plats. El termini d’execució de les obres és de 6 mesos i el cost total ascendeix a 298.000€.

Amb l’objectiu de dignificar l’espai i convertir-lo en un emplaçament de referència per a les famílies, que inclogui zones d’esbarjo, esport i lleure per a grans i petits, l’alcaldessa ha expressat el seu desig “d’ampliar aquest espai amb més zona de pícnic, un circuit per a bicis i una àrea d’esbarjo ‘agility’ per als gossos”. En aquesta línia, l’Ajuntament ja va iniciar, el febrer de 2018, una primera actuació que va consistir a asfaltar els accessos a la zona, refer la xarxa de subministrament d’aigua i la de clavegueram, la millora de l'enllumenat, la col·locació de gespa artificial a la pista de futbol sala, la construcció  d’un camp de vòlei i una zona de jocs infantils. 

En marxa les obres de remodelació de la zona de barbacoes de la Vilanoveta
Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament