Fons FEDER

Daltmar guanya un nou espai de lleure amb el Mirador de Montserrat

Acaben les obres que han reconvertit l’entrada al sector en un gran parc i punt de trobada dels veïns

Redacció Canyelles 30-05-2019 15:42 Lectures 3773
Daltmar guanya un nou espai de lleure amb el  Mirador de Montserrat. Ajuntament de Canyelles

Daltmar guanya un nou espai de lleure amb el Mirador de Montserrat. Ajuntament de Canyelles

Daltmar guanya un nou espai de lleure gràcies al Mirador de Montserrat, les obres del qual s’han acabat aquesta mateixa setmana. S’ha reconvertit i dignificat totalment l’entrada al sector, accedint des del nucli històric de Canyelles. S’ha fet una important actuació paisatgística que ha permès als veïns disposar d’una zona que ha de ser un punt de trobada, reunió i gaudi on, a més, poder celebrar festes i esdeveniments.

La construcció del Mirador de Montserrat s’emmarca en el projecte comarcal Garraf: camins, patrimoni i natura, i ha estat cofinançat pel Fons de Desenvolupament Regional Europeu (FEDER). Els treballs es van posar en marxa al gener i s’han tingut molt en compte les necessitats dels veïns de Daltmar a l’hora de definir el projecte. S’ha comptat amb la seva participació i aportacions per dissenyar aquest espai, que recupera el sector.

L’actuació ha permès transformar totalment un espai obsolet i degradat, destinat antigament a sistema viari, en un espai de gaudi totalment integrat al Parc d’Olèrdola. Per la seva situació estratègica a la serralada del Pic de l’Àliga, un dels punts més alts del territori, el nou Mirador de Montserrat és una gran finestra al parc natural d’Olèrdola i també a les muntanyes de Montserrat.

És la nova entrada al parc natural, del qual inclou senyalització informativa dels aspectes naturals i geològics. Té un aparcament per a visitants i una àrea de descans (ja que hi conflueixen diverses rutes de senderisme i bicicleta, com el GR-92.3) amb zona de pícnic, espai de jocs infantil, una font, pistes de petanca, pista esportiva i zones d’ombra, entre d’altres.

A banda d’obrir una nova finestra al parc natural d’Olèrdola, amb vistes a Montserrat, i a l’entorn, el nou Mirador de Montserrat és molt important per als veïns de Daltmar, que han recuperat un espai on poder passejar, descansar, jugar, reunir-se o gaudir del paisatge. És un equipament que el sector necessitava i que, per la seva proximitat als habitatges, s’ha de convertir en el punt neuràlgic del sector. És un lloc emblemàtic per al poble i per a tota la comarca, perquè és un lloc de pas per la seva proximitat al Pic de l’Àliga.  És un espai del qual els veïns podran gaudir especialment a partir d’ara, ha assegurat l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet.

Garraf: camins, patrimoni i natura

El projecte Garraf: camins, patrimoni i natura l’han elaborat conjuntament els sis ajuntaments de la comarca i el Consell Comarcal del Garraf. Inclou vuit actuacions municipals i quatre comarcals. Les intervencions locals són el Mirador de Montserrat a Canyelles; l’adequació dels jardins de Can Travé a Cubelles; la rehabilitació de la Platja Llarga, la senyalització de rutes patrimonials i el camí pedalable a Vilanova i la Geltrú; la creació del Centre d’Interpretació dels Americanos i la museïtzació del Castell de Ribes a Sant Pere de Ribes; i la creació del centre de visitants de Can Milà a Sitges.

Aquesta és la primera vegada que els sis ajuntaments del Garraf i el Consell Comarcal han compartit un projecte comú seleccionat pel cofinançament dels fons europeus FEDER, que ha permès desenvolupar projectes locals i comarcals, relacionats amb la recuperació o creació d’espais amb valor patrimonial, cultural o natural. El projecte s’inclou en l’Eix 6 del FEDER, dedicat al sector del patrimoni i el turisme, un aspecte estratègic per al Garraf, per a continuar potenciant l’experiència del visitant, preservar el patrimoni cultural i natural, potenciar la creació de llocs de treball i incentivar el nombre de visitants a la comarca fora de les temporades turístiques.

Daltmar guanya un nou espai de lleure amb el  Mirador de Montserrat
Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No