Xarxa Natura 2000

Cubelles licita el projecte per reduir els sobreeiximents al riu Foix

Les ofertes poden presentar-se fins el 19 de juny i les obres tenen una durada de set mesos

Redacció Cubelles 01-06-2019 10:39 Lectures 4042
Cubelles licita el projecte per reduir els sobreeiximents al riu Foix. Ajuntament de Cubelles

Cubelles licita el projecte per reduir els sobreeiximents al riu Foix. Ajuntament de Cubelles

El projecte d’ampliació de l’estació de bombament principal per tal de reduir els sobreeiximents al riu Foix, inclòs dins l’espai de Xarxa Natura 2000, ja ha entrat en la fase de licitació de les obres. Les empreses interessades poden presentar les seves ofertes fins el 19 de juny, tal i com s’especifica en l’apartat de contractació pública del perfil del contractant de l’Ajuntament de Cubelles. Un cop adjudicades les obres, es preveu un termini d’execució de set mesos.

L’objecte dels treballs és realitzar un nou bombament per aigües pluvials al costat del bombament principal actual i interconnectar els pous de bombament. Aquesta actuació augmentarà la capacitat total de bombament amb la finalitat de reduir al màxim els sobreeiximents al riu Foix a la vegada que es prepararà la nova estació de bombament per a la connexió amb un tanc separador hidrodinàmic que mitjançant un vòrtex i un tamís de 6 mm de llum de pas retingui sòlids gruixuts i flotants de l’aigua residual per abocar-la al medi en unes condicions adients. Aquest sistema vòrtex és equiparable a un tractament primari i redueix les concentracions de sòlids en suspensió, sorres, sediments i flotants més grans de 6 mm.

El projecte va ser aprovat definitivament en la Junta de Govern Local (JGL) del passat 15 de maig, amb un pressupost d’execució d’ 1.389.614,06 euros.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No