Ribes Roges

Instal·len nous sacs pluvials a l'espai naturalitzat del torrent de San Joan, a Vilanova

Incrementaran la retenció de residus sòlids evitant que arribin al mar

Treballs de neteja i arranjament a l'espai naturalitzat del torrent de San Joan. Ajuntament de Vilanova

Treballs de neteja i arranjament a l'espai naturalitzat del torrent de San Joan. Ajuntament de Vilanova

La desembocadura del torrent de Sant Joan ha esdevingut un ecosistema on s'hi poden trobar diverses especies d'avifauna. Ara fa un any a causa d'un temporal extraordinari es va malmetre una part dels biorolls i gabions que s'havien instal·lat per retenir els residus sòlids i evitar que anessin a mar.

Des de la Regidoria de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat juntament amb la Regidoria de Medi Ambient s'ha fet el seguiment i evolució de l'espai en aquest darrer any per valorar les accions a dur a terme amb l'objectiu de preservar la riquesa ambiental i transformació aconseguida amb la naturalització de la desembocadura del torrent. En aquest sentit, prèviament a l'època de major risc de precipitacions s'ha procedit a retirar el gabió que inicialment es va instal·lar. Per incrementar la funció de retenció de sòlids durant aquest mes de juny s'instal·laran dos sacs pluvials més als sobreeixidors que més aigua residual aboquen al torrent, per contribuir a reforçar la retenció de sòlids.

Altres accions que s'han dut a terme és el reforç de la plantació amb exemplars de tamarius i de canyís, una planta aquàtica que s'utilitza per la depuració de l'aigua en llacunes de depuració i la neteja de la llera del torrent. Des del punt de vista tècnic, les Regidories de Medi Ambient i Projectes i Obres coincideixen a valorar la intervenció realitzada a la desembocadura del torrent com un projecte que ha aconseguit millorar notablement l'entorn, transformant l'espai degradat en un punt d'atracció per a la guaita i observació d'ornitòlegs. S'ha incrementat l'èxit reproductiu del corriol camanegra i d'altres espècies i s'ha evitat l'abocament al mar de milers de tovalloletes que ara són retingudes pels sacs pluvials. Quant a les males olors s'ha constatat la reducció de l'olor que hi havia anteriorment a la zona i s'ha posat en valor un espai que ha esdevingut pol d'atracció d'aquesta zona.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!