Inundacions

S’instal·la un nou col·lector d’aigües pluvials a Sant Pere de Ribes, des dels Costerets a Enric Morera

L’actuació inclosa en el Pla Director del Clavegueram solucionarà els problemes d’acumulació d’aigua al carrer del Carç i voltants

S’instal·la un nou col·lector d’aigües pluvials a Sant Pere de Ribes, des dels Costerets a Enric Morera. Ajt Sant Pere de Ribes

S’instal·la un nou col·lector d’aigües pluvials a Sant Pere de Ribes, des dels Costerets a Enric Morera. Ajt Sant Pere de Ribes

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El passat 29 de maig van començar els treballs de millora de la xarxa de clavegueram a Ribes que afecten el passatge i el carrer d’Enric Morera, el carrer de Cristòfol Mestres i el carrer del Carç (als voltants del pavelló de Ribes i els equipament educatius de la zona). Aquesta actuació, la número 9 del Pla Director del Clavegueram de Sant Pere de Ribes, té prevista una durada de 20 setmanes i un cost de 776.764,28 euros.

L’actuació consisteix en instal·lar un col·lector d’aigües pluvials (d’uns 700 metres de longitud en total), i els seus pous de registres i reixes interceptores, des del carrer del Carç (davant de l’escola Els Costerets), passant pel carrer de Cristòfol Mestres i baixant per Enric Morera fins a la riera. Aquesta instal·lació permetrà captar el cabdal generat a la part alta del sector, on es recull un gran volum d’aigua, i evitarà la sobrecarrega del col·lector de la carretera de Sitges i certes inundacions. A més, el nou col·lector permetrà la recollida d’aigües selectiva (recollint les aigües de pluja que desemboquen a la riera per un canal diferent al de les aigües residuals destinades a la depuradora). També s’interceptaran i reconnectaran 14 embornals ja existents al nou col·lector de pluvials i es construiran quatre noves reixes transversals de captació. Així s’evitaran els punts inundables o tolls que es donaven a l’escola Els Costerets, la llar d’infants El Cargol o al pavelló.

Durant la primera fase, amb una durada aproximada de 23 dies, s’actuarà al carrer Enric Morera, entre els carrers Lluís Vives i Sagrada Família. Les obres continuaran al passatge Enric Morera, al carrer Cristòfol Mestres i finalitzaran al carrer del Carç. Durant l’execució de les obres s’informarà als veïns i veïnes de les afectacions per fase que hi hauran a cada carrer.

Precisament en aquest sector del carrer del Carç s’estan duent a terme altres actuacions important d’envergadura amb una inversió pública municipal de més de 3 milions d’euros que tenen per finalitat posar al dia les instal·lacions de serveis, millorar els equipaments municipals i l’espai públic. El regidor d’Urbanisme, Fran Perona  ha explicat que “hem hagut de coordinar molt bé les quatre grans obres que conflueixen en aquest espai: la nova pista coberta del pavelló, les obres d’ampliació de la llar d’infants El Cargol, la millora de l’accessibilitat i ampliació de la vorera del carrer del Carç i la instal·lació del col·lector”, i ha recordat que “possiblement per poder executar-les correctament algunes s’efectuïn parcialment”.

La vorera esquerra del carrer del Carç s’ha ampliat de 0,8 fins a 2 metres d’amplada i s’han adequat els passos de vianants que travessen el carrer i el que dona continuïtat al passeig del Carç i el pas existent al carrer Milana amb l’objectiu de garantir l’accessibilitat i la mobilitat en aquest espai públic. Les millores que s’han d’acabar de projectar continuaran als espais que resten pendents, com el solar que es coneix com la plaça de la Milana, doncs la  primera actuació que s’hi ha fet s’ha d’acabar de desenvolupar a la part posterior del tram i la seva continuïtat. En aquest sentit, l’Ajuntament manté reunions amb representats del veïnat per fer-los partícips del projecte i recollir les seves aportacions relacionades amb la millora de l’espai públic i d’altres aspectes.

També en aquest sector hi ha previstes d’altres actuacions, com el projecte de reforma i ampliació de la llar d’infants municipal El Cargol (que s’iniciarà aquest estiu), el condicionament properament del pas de vianants per a l’accés als horts urbans ecològics o l’adequació de la cantonada del carrer de Cristòfol Mestres amb Enric Morera (que començarà al setembre).

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local