Vessament

Investiguen una nova mort massiva de peixos a la desembocadura del Foix

Els Agents Rurals detecten un centenar d’exemplars morts mentre en rescaten una trentena

ACN/ Gemma Sánchez Cubelles 12-06-2019 19:37 Lectures 2507
Investiguen una nova mort massiva de peixos a la desembocadura del Foix. ACN

Investiguen una nova mort massiva de peixos a la desembocadura del Foix. ACN

Els Agents Rurals han detectat un nou cas de mort massiva de peixos a la desembocadura del riu Foix, a Cubelles. Una patrulla s’ha desplaçat a la zona aquest dimecres i ha comptat fins a 100 exemplars morts mentre ha rescatat una trentena de peixos ferits, segons han confirmat a l’ACN fonts del cos. Els Agents Rurals han ampliat la investigació oberta a finals del mes de maig, quan ja van comptar una setantena de peixos morts. A hores d’ara no s’ha identificat la causa des fets, si bé l’Ajuntament de Cubelles va apuntar aleshores que la principal hipòtesi era que havia hagut un descens de la salinitat de l’aigua.

En canvi, voluntaris ecologistes de la zona ho atribueixen a vessaments fecals per la saturació de l’estació de bombament que hi ha prop del riu i recorden que la zona està protegida dins la xarxa Natura 2000.

Fa deu anys que l’Ajuntament té damunt la taula un projecte per construir una nova estació, que va sortir a licitació pública el passat 31 de maig. El principal problema de l’estació de bombament actual es remunta al 2009, quan l’ACA i el consistori van acordar ampliar el cabal d’aigua a aquesta infraestructura i centralitzar els sobreeixidors a la llera del riu, tocant a la desembocadura.

Aquell acord, incloïa la millora de l’estació de bombament per a què pogués expulsar l’aigua fecal cap a la depuradora, però aquesta segona part del pacte segueix pendent d’executar-se.

Investiguen una nova mort massiva de peixos a la desembocadura del Foix
Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La campanya electoral del 10-N durarà només una setmana i els partits cobraran un 30% menys en subvencions

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 10 de novembre del 2019?

Esquerra Republica
Partit dels Socialistes
En Comú Podem
Junts per Catalunya
Ciutadans
Partit Popular
Vox
Altres
No votaré