Estiu 2019

Sant Sadurní obre al públic la nova àrea d'autocaravanes

Està ubicada just a sota del castell de Can Ferrer, al costat dels Habitatges Vilarnau

Redacció Sant Sadurní d'Anoia 28-06-2019 12:28 Lectures 2196
Sant Sadurní obre al públic la nova àrea d'autocaravanes. Ajt Sant Sadurní d'Anoia

Sant Sadurní obre al públic la nova àrea d'autocaravanes. Ajt Sant Sadurní d'Anoia

Dimecres 19 de juny es va obrir al públic la nova àrea d'autocaravanes de la vila, situada just a sota del castell de Can Ferrer, al costat dels Habitatges Vilarnau. Durant les darreres setmanes l'Ajuntament de Sant Sadurní i el Consorci de Promoció Turística del Penedès han realitzat obres de condicionament del terreny,  millora de la zona per a l'accés dels autocaravanistes, canalitzacions i instal·lació de mobiliari urbà.

L'àrea té capacitat per aproximadament una desena de vehicles d'aquestes característiques i compta amb una font d'aigua potable i un punt pel buidatge d'aigües grises i negres, tres taules de pícnic amb els seus corresponents bancs i papereres. Cada plaça s'ha senyalitzat amb travesses de fusta. L'àrea és d'ús exclusiu per a autocaravanes, amb estada màxima de 48h i no es faran reserves de places. La tarifa és gratuïta.

També hi haurà zona arbrada, tot i que se n'ha postposat la plantada al mes de novembre, període molt més propici i amb temperatures més adequades perquè els arbres creixin i prosperin bé.

Aquesta és una iniciativa impulsada pel Consorci de Promoció Turística del Penedès, amb el suport de l'Ajuntament de Sant Sadurní, i que compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona per a la creació de la Xarxa d'Àrees d'Acollida d'Autocaravanes al territori.
El projecte comprèn la participació de 12 municipis de la comarca i seguirà un criteri constructiu homogeni, dotant a tots els espais d'una imatge i serveis unificats, sota el lema 'RV Areas Penedès Sites & Vineyards. Es preveu que les actuacions a totes les àrees de la xarxa s'acabaran a mitjans d'estiu.

I és que el el sector del caravàning viu un autèntic boom a Espanya: és el país europeu on més estan creixent les matriculacions d'autocaravanes en els últims anys, i s'ha convertit en una de les ofertes d'oci vacacional en contacte amb la natura més demandada.

La nova àrea de Sant Sadurní estarà oberta 365 dies l'any en un espai tranquil i a tot just 450m de la zona urbana amb restaurants, botigues i d'altres atractius turístics. A més a més, també permetrà gaudir de la natura, tot passejant o pedalant pel sender de la ruta de les caves cap al llac de Raventós i Blanc, que s'inicia just al costat.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No