Onada de calor

Protecció Civil rebaixa a alerta el Pla Infocat i aixeca la prohibició de sega

Per contra, es mantindran tancats el Montsec, el Montsant, el Massís dels Ports i Montserrat

ACN Barcelona 30-06-2019 8:33 Lectures 2331
Protecció Civil rebaixa a alerta el Pla Infocat i aixeca la prohibició de sega. Meteocat

Protecció Civil rebaixa a alerta el Pla Infocat i aixeca la prohibició de sega. Meteocat

Protecció Civil ha rebaixat d'emergència a alerta el Pla Infocat un cop els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat l'incendi de la Ribera d'Ebre. Després de cremar 6.000 hectàrees durant tres dies, el foc ha millorat el seu estat aquest dissabte al vespre i ha permès que s'aixequi per a aquest diumenge la prohibició de sega, així com les restriccions d'accés als massissos de Cadiretes i Gavarres. Per contra, es mantindran tancats el Montsec, el Montsant, el Massís dels Ports i Montserrat.

Mentre es mantingui el Pla Infocat en alerta, es reforçarà la vigilància de prevenció d’incendis a les zones de més risc durant la sega per part del cos d’Agents Rurals, el Grup Especial en Prevenció d'Incendis Forestals (GEPIF) i les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF).

Així mateix, Protecció Civil insisteix que el risc d'incendi es mantindrà elevat aquest diumenge i demana extremar les precaucions en totes les activitats que es facin en espais de risc.

A part, es manté en alerta el Pla Procicat per onada de calor i, segons les previsions, tot indica que l'episodi d'altes temperatures s'allargarà fins a dilluns, com a mínim.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament