Onada de calor

Ecologistes en Acció reclama restriccions permanents del trànsit per lluitar contra l'alta contaminació

L'entitat alerta de nivell perillosos d'ozó i de partícules

ACN Barcelona 01-07-2019 15:43 Lectures 1482

Ecologistes en Acció ha reclamat aquest dilluns un cop més restriccions permanents del trànsit per lluitar contra l'alta contaminació. L'entitat alerta de nivells perillosos d'ozó i de partícules inferiors a 10 micres (PM10). De fet, la Generalitat ha declarat aquest dilluns episodi per alta contaminació per partícules PM10 a tot Catalunya i manté actiu l’avís preventiu per NO2 als 40 municipis de la zona de protecció especial (ZPE) de l’ambient atmosfèric. Ecologistes en Acció critica la "passivitat" de la Generalitat i dels municipis, i remarquen que les autoritats franceses, en canvi, sí que estan decretant restriccions al trànsit en les àrees metropolitanes de París, Estrasburg, Lió o Marsella.

La declaració d'un episodi per alta contaminació per partícules no comporta restriccions de trànsit, però el Govern sí que insta les activitats cimenteres a reduir les emissions, i els municipis a restringir les actuacions que generen partícules, com determinades obres. També es gestionarà la velocitat a les vies ràpides i es demana a la població que utilitzi el transport públic. Des del 24 de juny s'han registrat 31 superacions del valor límit diari de partícules en 15 punts de mesurament.

L'ONG augura un previsible agreujament de la situació el cap de setmana per la persistència de les elevades temperatures i les emissions de l'operació sortida. 

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No