Estiu 2019

L'onada de calor dispara fins a fites històriques els ingressos de fauna protegida als centres de recuperació

Majoritàriament són falciots, orenetes i ballesters que no podien volar o havien caigut dels nius

ACN Barcelona 02-07-2019 12:07 Lectures 1105

Els últims tres dies del mes de juny han ingressat als tres principals centres de referència de recuperació de fauna salvatge de la Generalitat més de 2.000 exemplars de fauna protegida, un rècord que s'ha produït per l'onada de calor i també per l'època de l'any, que és quan es concentren molts naixements de diverses espècies d'animals. Els animals recollits són majoritàriament falciots, orenetes i ballesters que no podien volar o havien caigut dels nius. Els treballadors de Torreferrussa, els Aiguamolls de l'Empordà i Vallcalent han allargat els seus horaris per atendre els animals, amb la col·laboració de personal de Forestal Catalana, del departament i de 28 voluntaris que el diumenge van donar suport més enllà de la mitjanit per poder alimentar tots els ingressats.

Aquesta situació excepcional es preveu que es mantingui durant dos o tres setmanes més, ja que s’esperen nous ingressos, però sobretot per poder atendre i rehabilitar tots els animals ingressats fins ara i que han de ser alimentats 4 o 5 vegades al dia, fins que es puguin alliberar.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres