Xoriguer

Banyeres denuncia públicament l’electrocució d’una espècie protegida per una torre no aïllada

L'Ajuntament estudiarà si pot suposar un delicte ecològic 'ja que estem parlant d’un xoriguer, unaa espècie protegida per la Llei de Protecció dels Animals'

Redacció Banyeres del Penedès 03-07-2019 10:30 Lectures 1972
Banyeres denuncia públicament l’electrocució d’una espècie protegida per una torre no aïllada. Ajuntament de Banyeres

Banyeres denuncia públicament l’electrocució d’una espècie protegida per una torre no aïllada. Ajuntament de Banyeres

L’Ajuntament de Banyeres del Penedès ha denunciat públicament  l’electrocució d’una espècie protegida per una torre elèctrica no aïllada: "volem expressar el nostre disgust davant la mort per electrocució d’un Xoriguer Comú (falco tinnunculus) en una torre de mitja tensió que no es trobava degudament aïllada per evitar aquesta mena d’accidents dins del nostre municipi". No és el primer cop que passa i des del consistori lamenten "la falta de sensibilitat per part d’Endesa en la resolució d’aquesta problemàtica amb un simple aïllant".

La pèrdua d’espècies com aquest xoriguer, o d’altres com l’aligot comú (buteo buteo) o el duc (bubo bubo) en situacions similars, és un fort cop per aquest grup de depredadors que ajuden els agricultors locals en el control natural de rosegadors i conills: "el valor ecològic de la seva feina és incalculable junt amb d’altres espècies de mamífers com la guineu (vulpes vulpes), la geneta (genetta genetta) o la fagina (martes foina) en el control de possibles plagues tant al medi agrícola com a l’urbà".

És per això que l’Ajuntament de Banyeres del Penedès, denunciarà aquest fet a Endesa perquè resolgui aquest problema perquè no es torni a repetir, i faci una revisió de les torres d’electre del municipi amb risc per la fauna: "també estudiarem si pot concórrer en un delicte ecològic ja que estem parlant d’una espècie protegida per la Llei de Protecció dels Animals (llei 2/2008), Real Decreto de Protección Especial de Especies Amenazadas (139/2011) i Convenio de Berna. Tanmateix ja hem denunciat aquests fets al Cos d´Agents Rurals perquè determinin les accions legals pertinents".

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No