Regeneració de platges

La platja de la Bassa Rodona de Sitges rebrà una aportació de sorra extraordinària

Es preveu que l’actuació podria començar el proper dilluns

Redacció Sitges 04-07-2019 17:47 Lectures 1486

L'Ajuntament de Sitges portarà a terme una aportació extraordinària de 3.500 m3 de sorra a la platja de la Bassa Rodona per pal·liar la situació de manca de sorra que han generat els darrers temporals i per l’escàs aprofitament en la que es troba. L'Ajuntament s’ha vist obligat a fer aquesta aportació donada la situació i també aprofitant que s’ha de treure l’excés de sorra de la bocana del Port d'Aiguadolç per qüestions de seguretat en el trànsit de vaixells.

La platja es troba actualment amb l'accés d'escales tancat, escassa amplitud i generant afectació en un punt del passeig molt transitat i de gran interès turístic. Per portar a terme l’actuació, l'Ajuntament té l'informe favorable de la Demarcació de Costes a Catalunya i està pendent ara de l'autorització del Servei de Gestió del Litoral de la Generalitat de Catalunya.

La sorra serà dragada de l’entorn de la bocana del Port d'Aiguadolç, on l'acumulació de sorra en el punt d'entrada i sortida dels vaixells genera alguns problemes relacionats amb la profunditat necessària per garantir el trànsit del port que afecta a l’entrada i sortida de vaixells. En aquest sentit, el port ha tramitat l'autorització per  dragar l'entorn de la seva bocana, una tramitació que compta amb les analítiques de la sorra que avalen l'actuació.

L'Ajuntament treballa amb la previsió que es pugui començar els preparatius aquest dilluns. Si bé aquests preparatius, tancament del perímetre de treball i extensió de la canonada, es faran de dia, les feines d'aportació de sorra seran de nit per minimitzar les molèsties als banyistes. El vaixell compta amb els controls mediambientals de respecte a l'ecosistema marí.
 

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres