Torrent de Sant Marc

Ecologistes de Catalunya acusa l’ACA d’haver fet una tala de vegetació “indiscriminada” en un torrent del Baix Penedès

L’entitat denuncia que l’actuació ha malmès l’hàbitat de nombroses espècies animals

ACN Llorenç del Penedès 09-07-2019 11:49 Lectures 1731
Pla general del bosc de la llera del torrent de Sant Marc, amb espècies talades. GEPEC

Pla general del bosc de la llera del torrent de Sant Marc, amb espècies talades. GEPEC

GEPEC – Ecologistes de Catalunya ha acusat l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) d’haver talat de forma “indiscriminada” nombrosos arbres i espècies vegetals a la llera del Torrent de Sant Marc, al límit de Llorenç del Penedès i Sant Jaume dels Domenys. Segons l’entitat ecologista, una empresa contractada per l’ACA va actuar a la zona els passats 9 i 10 de maig provocant “danys importants” al bosc de la ribera, on habiten diverses espècies animals. GEPEC remarca que la zona és un corredor ecològic de gran importància on es reprodueix l’espècie protegida aligot comú i lamenta que s’han talat diversos arbres on hi havia nius d’ocells. Entre els danys, l’entitat afirma que també s’ha malmès un exemplar de serp verda.

Segons ha fet públic aquest dimarts l’entitat ecologista, l’empresa que feia la tala no va poder acreditar els permisos necessaris per fer l’actuació en el moment que alguns membres de GEPEC-EdC es van presentar a la zona. Alhora, han assegurat que els Agents Rurals, el propietari de la finca i els ajuntaments afectats tampoc tenien constància de la tala.

L’associació ha remarcat que considera “totalment injustificada” la tala, especialment perquè aquesta s’ha fet en plena època de reproducció de la fauna. “És indignant veure com l'ACA, així com el Departament de Territori i Sostenibilitat, deixen en mans de qualsevol empresa la gestió de les nostres lleres públiques i dels nostres espais naturals, sense cap mena de control tècnic ni supervisió per part de l’administració”, han afegit els ecologistes, que han titllat els fets de “molt greus”.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No