Nova etapa

Es constitueix el comitè tècnic del Servei de Medi Natural i Litoral del Consell Comarcal del Garraf

Durant la reunió de constitució del comitè es van definir les actuacions del Servei de Medi Natural i Litoral per a aquest any

Redacció Vilanova i la Geltrú 10-07-2019 12:42 Lectures 2869
Es constitueix el comitè tècnic del Servei de Medi Natural i Litoral del Consell Comarcal del Garraf. CC Garraf

Es constitueix el comitè tècnic del Servei de Medi Natural i Litoral del Consell Comarcal del Garraf. CC Garraf

Divendres passat es va constituir a Canyelles el comitè tècnic del Servei de Medi Natural i Litoral, format per representants dels departaments de medi ambient de tots els ajuntaments de la comarca i del Parc del Garraf.

Rosa Huguet, alcaldessa de Canyelles, va donar la benvinguda a la reunió en què es van definir les actuacions que es desenvoluparan al llarg d’aquest any. Entre aquestes actuacions es destaquen els programes educatius i de sensibilització “Volem la Platja i Muntanya Neta!”, així com les propostes de projectes d’Aprenentatge i Servei Comunitari, adreçades a tots els centres educatius, tant de primària, com de secundària del Garraf.

D’altra banda, es va proposar el servei administratiu i de suport a la gestió de les Agrupacions de Defensa Forestal d’Olivella, Sitges i Ribes. Actualment el Servei de Medi Natural i Litoral gestiona la secretaria de l’ADF Garraf de Vilanova i la Geltrú i Canyelles, i impulsa l’adhesió del municipi de Cubelles.

Així mateix, es van plantejar campanyes conjuntes de conscienciació, conservació i protecció del medi natural, com la Setmana de Prevenció de Residus i l’organització de la IV Jornada del Governança del Litoral del Garraf, prevista per al mes de novembre.

Tot seguit, Agnès Manchón, tècnica del Parc del Garraf, va fer una exposició sobre l’estat actual de l’implementació de la Carta Europea de Turisme Sostenible, per tal de crear una connexió entre els àmbits de turisme i de medi ambient en les actuacions que s’estan treballant.

Durant aquesta primera reunió també es van obrir debats d’interès territorial, es van intercanviar experiències i es van crear grups de treball amb una visió supramunicipal.

Un cop concloses les exposicions i les propostes dels serveis necessaris per a cada municipi, els membres del comitè tècnic van fer una visita al Mirador de Montserrat i al Puig de l’Àliga, actuacions del projecte “Garraf: camins, patrimoni i natura”, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), així com a l’actuació del Pla de Prevenció d’Incendis del Camí de la Font del Bonet.

El Servei del Medi Natural i Litoral del Garraf es va crear a partir de la dissolució el Consorci dels Colls i Miralpeix – Costa del Garraf, mitjançant un conveni de col·laboració signat per tots els ajuntaments i el Consell Comarcal del Garraf per a l’ordenació, la conservació i la protecció del medi natural, marí i terrestre.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament