Pisos.com

Set de cada deu joves catalans gasta quasi la meitat del seu sou en l'habitatge

La mostra també conclou que els catalans destinen a l'habitatge entre el 21% i el 40% dels seus ingressos, tant en lloguer com de la hipoteca

Redacció Barcelona 18-07-2019 10:45 Lectures 2992

El 70% dels joves catalans gasta gairebé la meitat del seu sou en l'habitatge i el lloguer és per ara l'única opció que es poden permetre i que més esforç els suposa, segons un estudi de pisos.com. La mostra també conclou que els catalans destinen a l'habitatge entre el 21% i el 40% dels seus ingressos, tant en lloguer com de la hipoteca. "La relació entre el preu de l'habitatge i els sous no és equitativa", conclou el director d'estudis del portal immobiliari, Ferran Font, que assenyala que l'evolució de les dues variables "no ha estat en absolut paral·lela". “És vital que es busquin solucions que evitin que l'habitatge canibalitzi els sous, ja que s'està comprometent el progrés de la societat en el seu conjunt: si la hipoteca i el lloguer pugen, el consum d'altres béns i serveis es veu afectat de forma severa", continua.

Per gèneres, la meitat dels homes i gairebé de les dones (42%) inverteixen entre el 21% i el 40% dels seus ingressos, tot i que en alguns casos el percentatge és superior. El 28% d'ells i el 32% d'elles gasten més del 41% del seu pressupost en aquesta partida, mentre que només el 23% i 27% hi dediquen menys del 20%. Per edat, el lloguer és l'opció que més esforç econòmic suposa per als catalans, siguin 'millennials' o 'baby boomers'. El 42% dels joves destinen més del 41% del seu sou al pagament de la renda mensual i el 24% dels majors de 55 anys inverteixen el mateix percentatge. No obstant això, la gran majoria (48,9% de 'millennials' i 44% de 'baby boomers') dedica entre el 21% i 40% del seu pressupost al lloguer.

En els darrers deu anys, el preu de l'habitatge ha crescut un 13% a Catalunya, segons dades pisos.com, i per això que també ha crescut el percentatge del sou que dediquen els catalans a sufragar el seu cost. Així, només el 9,1% dels millennials gasta menys del 20% en la renda mensual enfront del 32% dels 'baby boomers', tenint en compte que la meitat d'ells ja té pagat l'habitatge (50,7%) o està hipotecat (32,9%).

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament