Uralita

Veïns de l'escola Canigó de Vilanova denuncien falta de control en unes obres de retirada d'amiant

El veïnat ha denunciat a l'Ajuntament que als operaris se'ls hi va caure una placa de grans dimensions que va generar un núvol de pols que ningú ha recollit

Redacció Vilanova i la Geltrú 23-07-2019 19:27 Lectures 2545
Veïns de l'escola Canigó de Vilanova denuncien falta de control en unes obres de retirada d'amiant. EIX

Veïns de l'escola Canigó de Vilanova denuncien falta de control en unes obres de retirada d'amiant. EIX

El veïnat de l'escola Canigó, on s'estan efectuant unes obres de retirada d'amiant, ha denunciat a l'Ajuntament la falta de control en aquestes tasques, després que ahir veiessin un accident que consideren que afecta la salut de la ciutadania. Els veïns expliquen que als operaris se'ls hi va caure una placa de grans dimensions que va generar un núvol de pols que ningú ha recollit encara: "van quedar trossos de la teulada d'Uralita per terra i els treballadors les van anar recollint, però la zona ha quedat plena de pols als cotxes i les voreres, els arbres i els contenidors d'escombraries", alerta un dels veïns que ha alertat a l'Ajuntament del succés, Joan Inglada.

L'administració obliga a la retirada de materials d'aïllament i de la construcció que continguin amiant pel risc que representa per a la salut. De fet, l’Agència de Residus de Catalunya ha obert una convocatòria d’ajuts per a la retirada de residus de materials d'aïllament i de la construcció que continguin amiant. El pressupost és d'un milió d'euros. Els beneficiaris són els propietaris de bens immobles que continguin elements d'amiant procedents de la construcció, ja siguin persones físiques o jurídiques, públiques o privades, i comunitats de veïns. L'import de l'ajut inclou la manipulació i retirada de l'amiant efectuat per les empreses inscrites al RERA (el registre d'empreses que tenen treballadors i treballadores que són o poden ser exposats a l'amiant), el seu transport i la gestió i tractament dels residus.

La gran majoria de residus d'amiant sorgeixen dels enderrocs, de les reparacions i de les operacions de retirada de materials amb amiant en edificis, instal·lacions i maquinària. S’han de recollir separats de la resta de residus que es puguin generar.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament