Foc forestal

L'incendi de Capellades es manté contingut i sense cap represa important

Els Agents Rurals rebaixen el perímetre calcinat a 51,7 hectàrees

ACN Capellades 25-07-2019 19:36 Lectures 2523
Pla mitjà d'arbres cremats a la zona de l'incendi. ACN

Pla mitjà d'arbres cremats a la zona de l'incendi. ACN

L'incendi de Capellades es manté contingut i, al llarg de la tarda, no ha viscut cap represa important. Així ho ha anunciat el cap de l'operatiu, Albert Ventosa, que reconeix que "l'escenari és més optimista". No obstant això, els efectius no abaixen la guàrdia i insisteixen en el fet que l'actuació de la nit serà importat. Una seixantena de dotacions terrestres i 14 mitjans aeris treballen a la zona. Els Agents Rurals han rebaixat el perímetre cremat a 51,7 hectàrres.

Ventosa ha explicat que el fet que no s'hagi produït cap represa important ha permès poder "treballar bé" en les tasques d'extinció al llarg de la tarda. No obstant això, ha reconegut que no serà fins a les 9 del vespre que "podrem pensar que hem superat el risc més gran".

Els treballs de la nit

Segons Ventosa, si les condicions es mantenen, serà important aprofitar la nit. En aquest sentit, ha afegit el cap dels GRAF, Marc Castellnou, malgrat que per demà s'espera una davallada de les temperatures, es preveuen tempestes seques i vent "pel que cal fixar bé el perímetre a la nit". A hores d'ara estaria controlat prop del 60% de la zona, "però no està encerclada perquè entre taca i taca es pot reprendre i iniciar-se focs secundaris". Per aquesta raó, ha dit Castellnou, és important "intensificar els treballs a la nit" per tal de poder controlar "l'incendi gran" i, seguidament, procedir a actuar d'una manera més precisa sobre la resta de focus.

Pla de contingència

Davant del temor que el foc es pogués descontrolar al llarg de la tarda, els Bombers han desplegat un pla de contingència, amb una desena de dotacions terrestres, per evitar que el foc es pogués desplaçar cap a la zona urbana de la Pobla de Claramunt. En el millor dels casos, ha reconegut Ventosa, si s'haguessin produït les revifalles temudes podria haver afectat una zona de fins a 113 hectàrees.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No