Foc forestal

Els Bombers donen per controlat el foc de Capellades

Es preveu que en les properes hores es retirin el 40% de les dotacions

ACN Capellades 26-07-2019 19:07 Lectures 2419
Pla mitjà d'arbres cremats a la zona de l'incendi. ACN

Pla mitjà d'arbres cremats a la zona de l'incendi. ACN

Els Bombers han donat per controlat l'incendi de Capellades aquest divendres als volts de la 1 del migdia. Així ho ha explicat el cap d'Intervenció del cos, Ricard Expósito, que ha assegurat que el 100% del perímetre ja està encerclat per mànegues d'aigua. Per donar-lo completament per extingit, ha dit, encara caldrà esperar alguns dies. És previst que en les properes hores es retirin prop del 40% dels efectius. Bombers situa les hectàrees cremades en un màxim de 55.

Expósito ha explicat que el 100% de l'àrea està ja encerclada per mànegues d'aigua, el que permetria una ràpida intervenció en cas de revifalla. En aquest sentit, ha reconegut que en les darreres hores ha sorgit "algun punt calent", però que en tot cas ha estat "lleu" i s'ha pogut contenir "amb rapidesa".

Els Bombers seguiran sobre el terreny, malgrat que en les properes hores és previst que es retirin el 40% de les dotacions, que en aquests moments superen la trentena. Els mitjans aeris ja s'han anat retirant, a excepció d'un que es mantindrà durant les hores de més risc, entre el migdia i el vespre. A la nit, les dotacions terrestres seguiran treballant a la zona.

Per donar el foc per extingit, ha esclarit el responsable dels Bombers, caldrà esperar alguns dies. "Volem ser cautelosos", ha assegurat, tot afegint que malgrat que s'esperen precipitacions "també ha de bufar el vent".

Segons Expósito, el foc ha calcinat una superfície màxima de 55 hectàrees, que el cos d'Agents Rurals situa, a l'espera de poder realitzar les comprovacions adients sobre el terreny, en 52,7. Es va iniciar dimecres, poc després de les 6 de la tarda, arran de l'incendi d'un vehicle a la carretera C-15, a l'alçada del quilòmetre 38,2.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No