Promoció social

El govern de Sant Pere de Ribes es reuneix amb l'INCASOL per avançar en la construcció de pisos socials

L’estudi inicial sobre la situació del municipis estarà enllestit al mes de setembre

Redacció Sant Pere de Ribes 31-07-2019 17:20 Lectures 1876
El govern de Sant Pere de Ribes es reuneix amb l'INCASOL per avançar en la construcció de pisos socials. Ajt Sant Pere de Ribes

El govern de Sant Pere de Ribes es reuneix amb l'INCASOL per avançar en la construcció de pisos socials. Ajt Sant Pere de Ribes

El govern municipal va reunir-se ahir al matí amb el director general de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), Albert Civit, i altres responsables de l’Incasòl, per avançar amb el conveni de col·laboració per a la construcció d’habitatge de protecció oficial (HPO) principalment de lloguer al municipi. A la reunió van assistir l’alcaldessa Abigail Garrido i la regidora d’Habitatge, Ocupació, Serveis Socials i Desenvolupament Econòmic i Patrimoni, Ana Herrera.

El conveni entre l’Ajuntament i de Sant Pere d Ribes i l’Incasòl, signat el passat mes de maig, implica la construcció d’una nova promoció de pisos en la modalitat de lloguer assequible que es podrien construir al sector del Mercat-Parc Central de les Roquetes amb una actuació pública en la qual l’Ajuntament facilitaria i cediria els terrenys per fer-ho possible, així com d’altres opcions.

Primer, però, el conveni inclou l’elaboració d’un estudi sobre la demanda real d’habitatge de lloguer existent al municipi i els paràmetres bàsics de la seva demanda. Aquesta anàlisi, serviria per enfocar un orde de prelació dels diferents emplaçaments plantejats al conveni i, així mateix, per validar la incorporació de la parcel·la propietat de l’Ajuntament, ubicada al sector Mercat-Parc Central, a la programació del Pla d’Habitatges de lloguer Assequible pel 2020.

A la reunió, l’INCASÒL, responsable de l’estudi de viabilitat, va comunicar a l’executiu que l’equip redactor tindria enllestit l’informe a principis de setembre.

En aquest sentit, el mes de maig van començar les obres per finalitzar la urbanització del sector del Mercat-Parc Central de les Roquetes i que dotarien les parcel·les de les instal·lacions de serveis bàsics com l’aigua, l’electricitat, el gas, i de la instal·lació de mobiliari urbà, enllumenat públic i pavimentació, entre d’altres. Aquestes actuacions estan previstes que finalitzin el febrer del 2020. 

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament