Ocupació

Sitges incorporarà tres inspectors per vetllar pel compliment de la normativa a la via pública

En cas de detectar infraccions de les normatives, s’iniciaran expedients sancionadors

Redacció Sitges 08-08-2019 18:04 Lectures 3129
Sitges incorporarà tres inspectors per vetllar pel compliment de la normativa a la via pública. Ajuntament de Sitges

Sitges incorporarà tres inspectors per vetllar pel compliment de la normativa a la via pública. Ajuntament de Sitges

Sitges incorporarà tres inspectors nous per vetllar pel compliment de les ordenances municipals vinculades amb la via pública amb la finalitat d’actuar contra l’incivisme. En el cas que es vulnerin aquestes normatives, es podran iniciar expedients sancionadors.

Un dels inspectors es dedicarà exclusivament a l’àmbit de serveis urbans per donar compliment de l’ordenança general de residus urbans i de neteja viària. En aquest sentit, inspeccionarà les possibles infraccions vinculades a la recollida comercial i domèstica.

Els altres dos inspectors s’encarregaran de l’ocupació de la via pública, comprovaran els permisos i que es compleixin les condicions establertes. Hauran de fer complir la normativa relacionada amb les terrasses, que ocupin els metres estipulats i que tinguin la llicència atorgada. Treballaran pel compliment de la normativa dels mercats dels dijous, dels dissabtes i de la Fira d’artesania al Passeig. Entre les seves funcions, hi ha la de comprovar els permisos i les mides de les parades, i comprovar els productes autoritzats. També hauran d’inspeccionar les llicències d’obres menors i majors, amb l’objectiu d’evitar actuacions il·legals i els abocaments de runes en espais inadequats. 

Els tres inspectors han estat seleccionats a partir d’un Programa Complementari de millora de l’ocupació subvencionat per la Diputació de Barcelona. La duració dels contractes és fins al 31 de desembre. Els inspectors realitzaran torns per cobrir tots els dies de la setmana. El programa preveu ara la contractació temporal dels inspectors, però l’Ajuntament ja treballa amb l’objectiu de fer una convocatòria pública per crear un servei estable d’inspecció durant tot l’any.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament