La Plana- Santa Bàrbara

Sitges impulsa un concurs d’idees per a la reordenació de la nova zona on es construiran els habitatges protegits

Fins el 30 de setembre es pot participar en el concurs d’idees, adreçat a professionals de l’arquitectura i equips pluridisciplinaris

L'Ajuntament atorgarà un primer premi dotat amb 12.000 euros a la millor proposta i dos accèssits valorats amb 2.000 i 1.000 euros

Sitges impulsa un concurs d’idees per a la reordenació de la nova zona on es construiran els habitatges protegits. EIX

Sitges impulsa un concurs d’idees per a la reordenació de la nova zona on es construiran els habitatges protegits. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Sitges impulsa un concurs d'idees per a la reordenació de  les illes 49, 50 i 51, del desenvolupament del pla urbanístic PPU1-La Plana- Santa Bàrbara-Vallpineda. La convocatòria està orientada a professionals de l’arquitectura i equips pluridisciplinaris amb l'objectiu que presentin projectes per aconseguir el millor ús públic dels seus espais interiors i, alhora, millorar els elements estètics i ambientals, exhaurint al màxim la seva edificabilitat i densitat de les illes unificant-les en una sola illa. La iniciativa, que s'inclou en el marc del desplegament de polítiques d’habitatge, servirà com a element previ a l'execució de l'habitatge protegit que es desenvoluparà en aquesta zona. 

Les propostes, que es poden presentar fins al 30 de setembre, seran valorades per un jurat format per tècnics de l’Ajuntament, un arquitecte municipal i dos professionals externs. El jurat tindrà en compte que el projecte sigui viable i de qualitat i, també, criteris de sostenibilitat, accessibilitat i eficiència energètica. Alhora també es valorarà la capacitat per generar una transformació urbana de l'entorn que li atorgui identitat. Només es podrà presentar una proposta per equip, i cada persona només podrà participar en una única proposta.

Per incentivar el concurs, l'Ajuntament de Sitges concedirà un primer premi dotat amb 12.000 euros per al guanyador i dos accèssits, valorats amb 2.000 i 1.000 euros per als dos finalistes següents.  

Les bases del concurs es poden consultar a www.sitges.cat/habitatge. Els criteris establerts a les bases del concurs expliciten que les propostes no poden implicar una modificació del POUM, i només s’acceptaran propostes amb modificacions realitzades al Pla Parcial. De fet, la proposta ha de tenir l’estructura d’un avanç de modificació de pla parcial. Per a la presentació de la documentació cal consultar les bases del concurs a www.sitges.cat/habitatge. El termini per lliurar els projectes finalitzarà a les 23.59 hores del 30 de setembre.

Les dues noves promocions d'habitatge públic preveuen la construcció de 113 pisos de lloguer a La Plana i Santa Bàrbara. En concret, 70 s'ubicaran a La Madriguera i 43 a Can Pei. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local