Línia de subvencions

Nou programa de suport al lloguer per a joves a Vilanova

L'Ajuntament destinarà 110.000 euros a ajudar entre trenta i quaranta joves a pagar el seu habitatge

Míriam de Lamo Vilanova i la Geltrú 17-09-2019 18:08 Lectures 2733
Jordi Medina i Xavier Serra, a la roda de premsa del govern de Vilanova. Míriam de Lamo

Jordi Medina i Xavier Serra, a la roda de premsa del govern de Vilanova. Míriam de Lamo

Joves d'entre 18 i 35 anys que puguin acreditar tres anys de residència a Vilanova i paguin un lloguer de 750 euros com a màxim podran beneficiar-se del nou programa de suport que està preparant l'Ajuntament de Vilanova. La iniciativa, aprovada per unanimitat al ple municipal d'ahir dilluns, serà una realitat al mes d'octubre. En total, l'Ajuntament destinarà 110.000 euros que serviran per ajudar entre 30 i 40 joves de la ciutat a abonar les seves despeses d'habitatge, amb una quantitat mensual que no sobrepassarà els 300 euros mensuals.

El regidor d'Urbanisme, Habitatge i Projectes i Obres, Xavier Serra, ha presentat el programa “Lloguer jove” aquest dimarts al matí en una roda de premsa. Serra ha destacat la “importància” que dóna el govern local al fet que “tots els col·lectius vulnerables” puguin optar a l'accés a l'habitatge, amb els i les joves com a protagonistes de la primera acció. El programa s'adreça a aquelles persones que ja disposin d'un contracte d'arrendament o que puguin signar-lo en un termini de dos mesos. Els i les beneficiàries del programa, que rebran fins a 3.600 anuals, no podran disposar de cap habitatge en propietat. Altres dels requeriments que cal complir per poder optar als ajuts és poder acreditar un mínim de tres anys de residència a Vilanova durant els darrers deu anys. Els ingressos de la unitat de convivència de les persones que optin al programa no podran superar el topall de l'actual indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC) ni rebre cap altre ajut en matèria d'habitatge.

Segons Serra, el programa atorgarà un màxim de 300 euros cada mes, i també ajudarà a pagar la fiança del lloguer. L'Oficina local d'Habitatge i i l'Oficina jove del Garraf seran les encarregades d'oferir informació sobre el nou programa, l'únic de l'Ajuntament adreçat exclusivament als i les joves de la ciutat. 

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No