Agència Catalana de l'Aigua

El Parlament insta el Govern a fer un estudi per millorar les inundacions al barri de Sant Salvador del Vendrell

Un cop fet s’haurà de determinar si calen actuacions a la Riera de la Bisbal

ACN/ Xavi Toscano El Vendrell 02-10-2019 16:47 Lectures 2528

La Comissió de Territori del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres una resolució que insta el Govern a fer un estudi tècnic per valorar com s’han de solucionar les inundacions que pateix el barri de Sant Salvador del Vendrell (Baix Penedès) quan plou amb intensitat. Un cop fet aquest estudi, l’Agència Catalana de l’Aigua haurà de determinar si cal fer alguna actuació en el tram final de la Riera de la Bisbal, que desemboca a Sant Salvador. En el cas de fer-se alguna actuació, el Parlament ha demanat tenir en compte la plana agrícola que hi ha a tocar de la riera i respectar el projecte de renaturalització de les Madrigueres.

El problema de les inundacions als barris marítims del Vendrell és recurrent i ja fa anys que s’arrossega. En aquesta zona marítima del Vendrell hi desemboca la riera de la Bisbal, que divideix el barri de Sant Salvador per la meitat, provocant que quan hi ha inundacions i creix el cabal els veïns no puguin creuar-la perquè Protecció Civil talla el trànsit, provocant un canvi de ruta de més de 10 quilòmetres.

La resolució aprovada aquest dimecres al Parlament també preveu assessorar l’Ajuntament del Vendrell sobre les actuacions puntuals que s’hagin de fer en aquesta riera per evitar futures inundacions.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No