Consell Comarcal

Augmenten les sol·licituds d’ajuts per al pagament del lloguer i per a la rehabilitació al Garraf

Redacció Vilanova i la Geltrú 02-10-2019 21:44 Lectures 3574
Augmenten les sol·licituds d’ajuts per al pagament del lloguer i per a la rehabilitació al Garraf. CC Garraf

Augmenten les sol·licituds d’ajuts per al pagament del lloguer i per a la rehabilitació al Garraf. CC Garraf

L’Oficina d’Habitatge del Consell Comarcal del Garraf ha rebut aquest any un total de 1.398 sol·licituds d’ajuts per al pagament del lloguer i 20 sol·licituds per a la rehabilitació d’edificis.

En el cas dels ajuts de lloguer, l’augment en relació a l’any passat és del 5,9%. Enguany s’han rebut 1.068 sol·licituds per l’ajut del Ministeri de Foment adreçat a persones físiques titulars d'un contracte de lloguer de l'habitatge que constitueix el seu domicili habitual i permanent a Catalunya, 288 per l’ajut dirigit a persones que van tenir resolució favorable a la convocatòria de l'any 2018, 31 per l’ajut adreçat a antics perceptors majors de 65 anys i 11 per l’ajut per a col·lectius específics: persones titulars d’un contracte de lloguer obtingut a través d’una Borsa de Mediació, beneficiaris de la prestació adreçada a persones que han perdut l’habitatge a conseqüència d’un procés de desnonament o d’execució hipotecària i persones beneficiàries de les prestacions complementàries per donar continuïtat al pagament del lloguer.

Pel que fa a les subvencions per a la rehabilitació, l’augment de sol·licituds és del 33%. Es tracta d’ajuts destinats a rehabilitar els elements comuns dels edificis de tipologia  residencial, amb la finalitat de fomentar la millora de l’eficiència energètica  i la sostenibilitat, la conservació, i la millora de la seguretat d’utilització i de l’accessibilitat. Per municipis, s’han aprovat 9 ajuts a Vilanova i la Geltrú, 5 a Sitges, 3 a Cubelles, 2 a Sant Pere de Ribes i 1 a Olivella.

S’estima que al final d’aquest any es publiquin les resolucions definitives de les sol·licituds rebudes, tant dels ajuts de lloguer i com dels ajuts rehabilitació.

Des de l’Oficina Comarcal d’Habitatge també es gestionen altres ajuts i serveis que funcionen durant tot l’any sense termini, com cèdules d’habitabilitat, borsa d’habitatge, servei d’intermediació pels deutes en l’habitatge, registre de sol·licitants d’habitatges de protecció oficial i prestacions econòmiques d’especial urgència.   

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No