Escombraries

Bellvei tindrà contenidors intel·ligents per fomentar la recollida de brossa orgànica

Els usuaris disposaran d’una targeta que els permetrà desbloquejar l’obertura del contenidor

ACN Bellvei 09-10-2019 21:29 Lectures 2047
Bellvei tindrà contenidors intel·ligents per fomentar la recollida de brossa orgànica. CC Baix Penedès

Bellvei tindrà contenidors intel·ligents per fomentar la recollida de brossa orgànica. CC Baix Penedès

El Consell Comarcal del Baix Penedès posarà en marxa a partir d’aquest mes de novembre un sistema de recollida de brossa intel·ligent al municipi de Bellvei. L’objectiu de la iniciativa és millorar el sistema de recollida selectiva de brossa. El nou sistema bloqueja les tapes dels contenidors de rebuig i orgànica i només es poden obrir uns dies concrets fent un d’una targeta personal que tindran els usuaris. En el cas del contenidor de recollida de rebuig només es podrà obrir el dimecres i el diumenge i en canvi, el contenidor d’orgànica es podrà obrir tots els dies de la setmana.

L’objectiu d’aquest bloqueig dels contenidors és per fomentar la recollida selectiva i evitar que restes orgàniques vagin a parar al contenidor de rebuig, que només es podrà obrir dos dies a la setmana. El sistema, a més, vindrà acompanyat d’una aplicació que permetrà als usuaris saber totes les aportacions fetes als contenidor, amb la data i el tipus de residus, l’hora i la ubicació del contenidor. Els ciutadans que en facin un bon ús podran obtenir bonificacions a l’impost municipal de recollida de brossa. Per explicar aquest canvi, durant els primers mesos, un equip d’informadors faran visites als habitatges i zones industrials de Bellvei. El sistema de recollida de brossa intel•ligent també s’estendrà a comerços i empreses.

La idea del Consell Comarcal del Baix Penedès és implantar aquest sistema als altres municipis de la comarca.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No