Ocupació il·legal

L’Ajuntament de Calafell comença a anul·lar punxades a l’aigua d’habitatges ocupats

L’acció s’adreça 'contra les ocupacions conflictives i de cara dura, com les vacacionals', segons el govern local

Redacció Calafell 11-10-2019 11:19 Lectures 3049
L’Ajuntament de Calafell comença a anul·lar punxades a l’aigua d’habitatges ocupats. Ajuntament de Calafell

L’Ajuntament de Calafell comença a anul·lar punxades a l’aigua d’habitatges ocupats. Ajuntament de Calafell

L’Ajuntament de Calafell ha començat aquesta setmana a anul·lar punxades il·legals a la xarxa d’aigües a habitatges ocupats. Aquesta és una mesura adreçada "a combatre les ocupacions conflictives i de cara dura, com són les “vacacionals”", segons el govern. L’acció ha començat a dos dels carrers de la part alta del nucli de Segur, Marca Hispànica i Comte Gómez de Orbaneja, on s’havien detectat uns trenta casos d’ocupacions d’aquesta tipologia, que res té a veure amb la necessitat, segons el consistori.

Les actuacions continuaran en els propers dies i setmanes, perquè hi ha un centenar de casos inspeccionats i comprovats. I se sospita que els casos d’ocupació conflictiva, sobretot les anomenades “vacacionals”, poden arribar a ser unes 300. Els operaris del servei d’aigües van acompanys de la Policia local i treballen amb un llistat confeccionats creuant dades de consums i conflictivitat dels ocupants, amb el criteri diferencial de si són usuaris dels serveis socials o no.

El tinent d’alcalde d’Ecologia Urbana i Seguretat, Aron Marcos, explica que “estem parlant d’ocupacions que es fan per tenir una casa de cap de setmana o estiueig. I s’identifiquen fàcilment per un consum exagerat d’aigua, perquè és gent que buida i omple la piscina contínuament”. Marcos afegeix: “Això no té res a veure amb l’ocupació per necessitat, ni amb les persones que es troben en situació vulnerable i que ja estan en el circuit dels serveis socials per poder sortir-se’n”.

Les punxades s’anul·laran no des del comptador, perquè és fàcil de reenganxar, sinó des de la conducció general del carrer. En concret, es bloqueja l’escomesa, fins i tot amb formigó, perquè sigui molt difícil tornar a punxar. “L’Ajuntament no pot fer fora ningú, això ho ha de fer el jutjat. Però podem posar-ho difícil als caradures i desanimar-los a venir a ocupar al nostre municipi”, diu Marcos.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No