Ocupació il·legal

L’Ajuntament de Calafell comença a anul·lar punxades a l’aigua d’habitatges ocupats

L’acció s’adreça 'contra les ocupacions conflictives i de cara dura, com les vacacionals', segons el govern local

Redacció Calafell 11-10-2019 11:19 Lectures 1408
L’Ajuntament de Calafell comença a anul·lar punxades a l’aigua d’habitatges ocupats. Ajuntament de Calafell

L’Ajuntament de Calafell comença a anul·lar punxades a l’aigua d’habitatges ocupats. Ajuntament de Calafell

L’Ajuntament de Calafell ha començat aquesta setmana a anul·lar punxades il·legals a la xarxa d’aigües a habitatges ocupats. Aquesta és una mesura adreçada "a combatre les ocupacions conflictives i de cara dura, com són les “vacacionals”", segons el govern. L’acció ha començat a dos dels carrers de la part alta del nucli de Segur, Marca Hispànica i Comte Gómez de Orbaneja, on s’havien detectat uns trenta casos d’ocupacions d’aquesta tipologia, que res té a veure amb la necessitat, segons el consistori.

Les actuacions continuaran en els propers dies i setmanes, perquè hi ha un centenar de casos inspeccionats i comprovats. I se sospita que els casos d’ocupació conflictiva, sobretot les anomenades “vacacionals”, poden arribar a ser unes 300. Els operaris del servei d’aigües van acompanys de la Policia local i treballen amb un llistat confeccionats creuant dades de consums i conflictivitat dels ocupants, amb el criteri diferencial de si són usuaris dels serveis socials o no.

El tinent d’alcalde d’Ecologia Urbana i Seguretat, Aron Marcos, explica que “estem parlant d’ocupacions que es fan per tenir una casa de cap de setmana o estiueig. I s’identifiquen fàcilment per un consum exagerat d’aigua, perquè és gent que buida i omple la piscina contínuament”. Marcos afegeix: “Això no té res a veure amb l’ocupació per necessitat, ni amb les persones que es troben en situació vulnerable i que ja estan en el circuit dels serveis socials per poder sortir-se’n”.

Les punxades s’anul·laran no des del comptador, perquè és fàcil de reenganxar, sinó des de la conducció general del carrer. En concret, es bloqueja l’escomesa, fins i tot amb formigó, perquè sigui molt difícil tornar a punxar. “L’Ajuntament no pot fer fora ningú, això ho ha de fer el jutjat. Però podem posar-ho difícil als caradures i desanimar-los a venir a ocupar al nostre municipi”, diu Marcos.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres