Ocupació il·legal

Calafell tapiarà edificis ocupats i els tallarà la llum, a més de l’aigua

El consistori anuncia que ja ha parlat amb les companyies elèctriques i parlarà en breu amb els bancs

Calafell tapiarà edificis ocupats i els tallarà la llum, a més de l’aigua. Ajuntament de Calafell

Calafell tapiarà edificis ocupats i els tallarà la llum, a més de l’aigua. Ajuntament de Calafell

L’Ajuntament de Calafell ha anunciat mesures més contundents contra les ocupacions conflictives d’habitatges, després d’uns mesos que ha estat tallant les punxades a la xarxa d’aigua. A partir d’ara, es començarà a tallar les punxades a la llum i ja s’ha parlat amb les companyies elèctriques per coordinar els talls i fer-los a la vegada. I en breu s’iniciaran converses amb els bancs, propietaris actuals de la major part d’habitatges ocupats, per tapiar les edificacions.

L’alcalde, Ramon Ferré, ha concretat aquestes mesures després de la junta de seguretat local celebrada aquest 16 de gener. “Les dades són clares. Les ocupacions s’han duplicat en els darrers temps, i en determinats casos són el focus dels casos delictius d’aquest Nadal”, diu Ferré.

Per això, “incrementarem la pressió sobre els ocupes conflictius, amb noves mesures a més de les que estàvem aplicant, fins a aconseguir expulsar-los”, segons l’alcalde. Ferré ha posat com a exemple la pressió policial pels robatoris, que ha fet que les persones identificades en relació a aquests fets hagin abandonat els habitatges que ocupaven i ja no hi siguin al municipi. “Amb independència que estan buscats i que la detenció no pot trigar gaire, ja no els tenim aquí. Els ocupes que queden als edificis en qüestió no apareixen vinculats als robatoris”, ha precisat.

Tot plegat, “això indica que hem de continuar prenent mesures de prevenció, per evitar que els immobles que fem que es buïdin, no tornin a ser ocupats. En tot cas, hem de deixar de ser ‘atractius’ per a nous ocupes que puguin venir. Han de saber que aquí no ho trobaran fàcil”.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!