Com volem viure

Cubelles posa en marxa el dia 19 el procés participatiu per decidir el futur del passeig de Vilanova

La presentació servirà per presentar el calendari d’accions i l’objectiu del procés participatiu

Redacció Cubelles 12-10-2019 10:28 Lectures 3315
Cubelles posa en marxa el dia 19 el procés participatiu per decidir el futur del passeig de Vilanova. EIX

Cubelles posa en marxa el dia 19 el procés participatiu per decidir el futur del passeig de Vilanova. EIX

L’Ajuntament de Cubelles presenta el proper 19 d’octubre, en una jornada lúdica de les 11.00 h. a les 14.00 h. a la Sala Sòciocultural (C. Nou, 62), el procés participatiu de la futura reforma del Pg. de Vilanova. Sota el títol Com volem viure el Pg. de Vilanova?, la jornada té per objectiu presentar el marc i l'objectiu del procés participatiu, exposar la metodologia i el calendari de les activitats i motivar a la ciutadania a participar.

El passeig de Vilanova és l’eix vertebrador de l'Eixample de la vila i es preveu que sigui una de les properes grans reformes urbanístiques en la segona meitat de la propera dècada. Per això, les regidories de Participació Ciutadana i Urbanisme, de la mà de l'empresa Col·lectiu Punt 6 i la Diputació de Barcelona, han programat unes sessions per recollir com vol la ciutadania que sigui aquest eix, que es portarà a terme al llarg del mes d'octubre.

A banda de la jornada lúdica que servirà de presentació, la campanya participativa es complementarà amb tres tallers sectorials, dues convocatòries obertes al públic en general i una exposició dels resultats i conclusions del procés. A més, una comissió de seguiment formada per tècnics municipals, l'empresa dinamitzadora i un grup de persones participants, s'encarregaran d'avaluar el funcionament i l'eficàcia dels instruments metodològics de les activitats proposades.

Finalment, els resultats parcials i les conclusions del procés es presentaran en un acte públic el 5 de desembre a les 18h. a la sala Sòciocultural.

Amb els passos previs a la redacció del projecte de reforma del Pg. de Vilanova, el Govern municipal vol començar a posar les bases per definir la Cubelles del 2030. A la reforma del passeig Marítim –que preveu l’inici de les obres el setembre de 2021-, el Govern municipal vol definir com seran alguns eixos estratègics, com el passeig de Vilanova i el de Narcís Bardají, entre d'altres.

Calendari

19 d'octubre a les 11.00 h. a la sala Sociocultural (carrer Nou, 62): Jornada lúdica.
23 d'octubre a les 18.00 h. a la sala Sociocultural (carrer Nou, 62): Tallers de diagnosi adrecat a ve'inat, dones i gent gran.
24 d'octubre en un espai i hora a determinar entre els participants: Tallers de diagnosi adrecat a joves infancia i joventut.
28 d'octubre a les 15.30 h. al Centre Social Joan Roig i Piera: Tallers de diagnosi adrecat a entitats i comerc.
13 i 14 de novembre a les 18.00 h. a la sala Sociocultural (carrer Nou, 62): Tallers propositius oberts a la ciutadania.
5 de desembre a les 18.00 h. a la sala Sociocultural (carrer Nou, 62): Presentació deis resultats parcials i conclusions.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No