Seguretat viària

La nova campanya de Trànsit posa la lupa en el que pensen els fills sobre la manera de conduir dels pares

Utilitzar el mòbil, anar massa ràpid i insultar els altres conductors són hàbits que observen en els seus progenitors

ACN Barcelona 22-10-2019 13:16 Lectures 2027

L'eix central de la nova campanya del Servei Català de Trànsit és l'opinió que tenen els fills sobre la manera de conduir dels pares. Amb el lema 'Els nens sempre ens diuen la veritat. Al voltant no te la juguis', l'objectiu és evidenciar que la percepció positiva que tenen els pares no es correspon amb l'opinió dels seus fills. Utilitzar el mòbil, superar la velocitat permesa i cridar o insultar els altres conductors són hàbits que els nens observen en els seus progenitors. En la iniciativa han participat vuit famílies amb fills d'entre 7 i 14 anys. Es va preguntar a pares i fills de forma separada si creuen que els adults cometen imprudències, i els nens confessen quins són els comportaments de risc que veuen en els seus progenitors.

La conclusió és que el que diuen els adults discrepa de les impressions dels fills. Actituds de risc com l'estrès i l'agressivitat, o conductes negligents com manipular el mòbil mentre es condueix són alguns dels hàbits que els infants revelen en els vídeos davant la sorpresa dels seus pares, que contràriament afirmen conduir sempre amb precaució i respectar les normes.

La sinceritat dels infants posa en evidència actituds que observen per part dels seus progenitors i que saben que no són correctes. Aquestes són algunes de les respostes que han donat els nens: "Mira el mòbil un moment per missatges, per si és important", "Accelera i després frena súper ràpid", "Arrenquen i nosaltres no estem lligades", "Si està enfadada sí que pita", "De vegades diu paraulotes" o "Criden".

La nova campanya de Trànsit posa la lupa en el que pensen els fills sobre la manera de conduir dels pares. EIX
Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No