Petó i adéu

Tres centres educatius del barri de Mar estrenen les zones d'aturada curta la setmana vinent

Coincidint amb l'horari d'entrada i sortida de les escoles, aquestes zones permeten l'estacionament autoregulat i limitat a un màxim de 15 minuts en zones polivalents senyalitzades

Redacció Vilanova i la Geltrú 29-10-2019 17:54 Lectures 2877
Es posen en marxa les zones d'aturada curta al voltant dels centres educatius del barri de Mar. Ajuntament de Vilanova

Es posen en marxa les zones d'aturada curta al voltant dels centres educatius del barri de Mar. Ajuntament de Vilanova

El Centre Cívic de Mar va acollir aquest dilluns al vespre una sessió informativa oberta per explicar el funcionament i ubicació de les zones d'aturada curta als entorns escolars. Aquestes zones, que permeten un estacionament breu als vehicles per realitzar l'acció de Petó i Adéu, s'estan implantant al Barri de Mar i en un futur pròxim es preveu que s'habilitin també a d'altres barris de la ciutat.

Aquestes zones permeten l'estacionament autoregulat i limitat  a un màxim de 15 minuts en zones polivalents senyalitzades per a estacionaments breus, ja que per a estacionaments de més llarga durada, existeixen les zones verdes i blaves. En aquest sentit les zones d'aturada curta tenen diverses funcions. Coincidint amb l'horari d'entrada i sortida de les escoles estan reservades exclusivament per a l'acció de Petó i Adéu de les famílies dels centres educatius i s'estableix com a criteri d'autoregulació una limitació d'estacionament de 15 minuts per a les llars d'infants; de 2 a 15 minuts per a escoles d'educació infantil i primària i el temps mínim indispensable en les zones de l'institut d'ESO. A banda, aquestes zones senyalitzades també poden ser utilitzades, fora de l'horari escolar, per a d'altres usuaris i conductors que necessitin realitzar una aturada breu evitant l'estacionament en llocs no permesos o que posen en risc la seguretat dels vianants.

La sessió informativa, a la qual va assistir el regidor de Mobilitat i Projectes i Obres de l'Espai Públic, Antoni Palacios, va servir per explicar a la ciutadania que s'hi va acostar les característiques i funcionament d'aquestes zones.

Al barri de Baix-a-Mar i, més concretament a l'entorn dels centres educatius el Gavot, l'Arjau i l'Institut Baix-a-Mar, és on s'han implantat les primeres zones d'aturada curta i la regulació de l'acció de Petó i Adéu com a prova pilot, que començaran a funcionar a partir d'aquest mes de novembre. Aquesta mesura es realitza conjuntament amb altres actuacions de pacificació i millora de la seguretat viària, l'accessibilitat i la mobilitat. En uns mesos s'avaluarà el funcionament de la prova i si cal, es revisarà el disseny abans d'implantar-ho en d'altres barris de la ciutat.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament