Foc forestal

Calafell organitza una jornada de reforestació a la muntanya del Comú, cremada a l'incendi de l'estiu de 2016

Una marca de moda ecològica patrocina aquesta iniciativa

Redacció Calafell 04-11-2019 9:36 Lectures 2445

L’Ajuntament de Calafell impulsa una jornada participativa de reforestació a la zona que va cremar-se a la muntanya del Comú en l’incendi que va produir-s’hi l’agost de 2016. El proper 9 de novembre s’hi plantaran mil arbres d’espècies autòctones, com garrofers, pins i alzines. Tothom que hi participi podrà posar nom al seu.

La reforestació està patrocinada per One Oak, una marca de moda ecològica que impulsa iniciatives com aquesta, ja que per cada producte que ven planta un arbre. Aquest final dany, promou plantacions a Catalunya, la Comunitat de Madrid, Galícia, Andalusia i la Comunitat Valenciana. La reforestació de la muntanya del Comú és el projecte triat a Catalunya, i es farà en dues fases: aquesta i una altra, el proper mes de febrer.

L’objectiu d’aquest projecte és múltiple, segons expliquen a One Oak: millorar la qualitat de l’aire i del sòl, disminuir el risc d’inundacions i incrementar la biodiversitat.

La jornada començarà a les 10 del matí. El punt de trobada és l’antiga escola de natura. En vehicle es pot arribar fins a la rotonda dels carrers Girona, Mestral i Cremadell: des d’allí hi ha uns 200 metres a peu fins al punt de trobada. Cal inscripció prèvia, enviant un correu electrònic a educacioambiental@liniaverdacalafell.com, amb el nom i cognoms i el número de DNI.

Es recomana portar roba i calçat adequats, així com guants. Hi haurà eines per fer la plantació, però l’organització agrairà qui en tingui alguna, com una aixada petita, que la porti.

Incendi forestal a Calafell Incendi forestal a Calafell
Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres