Residus i consum

L’Ajuntament de Vilafranca rep el premi #Rezero per la campanya “Adeu plàstics”

Aquest premi el lliura la Fundació prevenció residus i consum, i l’any passat va anar a parar a l’Ajuntament de Barcelona pel projecte de reducció de gots de plàstics d’un sol ús

Redacció Vilafranca del Penedès 18-11-2019 9:34 Lectures 1508
L’Ajuntament de Vilafranca rep el premi #Rezero per la campanya “Adeu plàstics”. Ajuntament de Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca rep el premi #Rezero per la campanya “Adeu plàstics”. Ajuntament de Vilafranca

El passat dijous, l’Ajuntament de Vilafranca, va recollir de mans de la Consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Teresa Jordà, el premi #Rezero 2019 en la categoria d’administració per haver tirat endavant la campanya “Adeu plàstics”.

Aquest premi el lliura la Fundació prevenció residus i consum, i l’any passat va anar a parar a l’Ajuntament de Barcelona pel projecte de reducció de gots de plàstics d’un sol ús a les guinguetes de la platja.

La campanya “Adeu plàstics” es va iniciar la primavera del 2019, des dels serveis de Promoció Econòmica, Salut i Consum, Comunicació i Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca, i amb el suport de l’equip d’educació ambiental de la Mancomunitat Intermunicipal Penedès Garraf. Amb tot, ha comportat una feina molt transversal dins l’Ajuntament i tots els serveis han fet esforços per poder reduir l’ús de plàstics d’un sol ús.

Aquest diumenge, per exemple, en el marc de la Mitja Marató de l’Espirall, ja no es van donar ampolles de plàstic sinó que tots els avituallaments es feien amb gots compostables i reutilitzables.

El premi lliurat dijous coincideix amb l’inici de la segona fase de la campanya, en què s’incidirà en els comerços que venen a granel productes com fruita i verdura, fruits secs i llaminadures i en els mercats ambulants.

L’Ajuntament de Vilafranca rep el premi #Rezero per la campanya “Adeu plàstics”
Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres