Acció veïnal

Els veïns de Ribes Roges reclamen la reforma urgent del pas sota la via del carrer Coroleu

Aquest cap de setmana han penjat pancartes denunciant la inseguretat per als vianants d'un pas excessivament fosc i sense passamans per separar-los dels vehicles

Redacció Vilanova i la Geltrú 19-11-2019 9:19 Lectures 1917
Els veïns de Ribes Roges reclamen la reforma urgent del pas sota la via del carrer Coroleu. Camins Escolars

Els veïns de Ribes Roges reclamen la reforma urgent del pas sota la via del carrer Coroleu. Camins Escolars

Els veïns de Ribes Roges reclamen la reforma urgent del pas sota la via del carrer Josep Coroleu, a Vilanova i la Geltrú. Aquest cap de setmana han penjat pancartes denunciant la inseguretat per als vianants d'un pas excessivament fosc i sense passamans per separar-los dels vehicles.

Des de l’Associació de Veïns Ribes Roges demanen a l'Ajuntament de Vilanova que "es reformi de manera urgent", ja que "és perillós per a totes les persones vianants, i en particular per a uns col·lectius més que per a altres, com per exemple per la gent gran per possibles caigudes i accidents, i també especialment per les dones en general degut a la poca visibilitat, agressions i ensurts que hi ha hagut en el pas. També és perillós per a les bicicletes". L'entitat veïnal alerta que el pas "és perillós i poc amable de dia i especialment de nit".

L'acció que han dut a terme aquest cap de setmana amb el suport de la plataforma Camins Escolars demana al govern local que "de manera urgent s’estudiï les reformes necessàries per adaptar-lo a les necessitats de les persones: la supressió de dos dels angles rectes de la sortida de mar per tal de fer, un sol tram recte, amb tota la visibilitat i més amplada; la instal·lació de més llum i més miralls i, si cal una càmera, en l’últim tram de muntanya, que sembla que és més complicat reformar; i la col·locació d'un passamans a les pujades i baixades, o a tot el pas si és necessari per tal que la gent gran s’hi pugui ajudar.

Els veïns també demanen una intervenció amb escoles o altres artistes locals per tal de fer uns dibuixos d’un color més clar i menys agressiu que l'actual i "al sostre fer una intervenció per tal de disminuir el soroll i la contaminació acústica".

L'associació de veïns demana celeritat en la reforma: "sabem que és possible i viable eliminar com a mínim el ziga zaga del costat del mar. Tenim entès que ja es va fer un primer estudi intern, un pre-projecte que creiem es podria revisar tenint en compte les noves necessitats i exigències de la ciutadania".

Els veïns de Ribes Roges reclamen la reforma urgent del pas sota la via del carrer Coroleu Els veïns de Ribes Roges reclamen la reforma urgent del pas sota la via del carrer Coroleu Els veïns de Ribes Roges reclamen la reforma urgent del pas sota la via del carrer Coroleu
Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament