Aiguat

L'embassament del Foix continua sobreeixint i ja ha superat el nivell d'alerta

L'Ajuntament de Cubelles recomana mantenir el tancament de punts baixos, guals i accessos a la llera

Redacció Cubelles 05-12-2019 11:54 Lectures 4890
L'embassament del Foix continua sobreeixint i ja ha superat el nivell d'alerta. EIX

L'embassament del Foix continua sobreeixint i ja ha superat el nivell d'alerta. EIX

Segons ha informat aquest matí l'Agència Catalana de l'Aigua, l'embassament del Foix continua sobreeixint i ja ha superat el nivell d'alerta. El cabal del riu és de 8m3/s i la tendència és que seguirà creixent.

El cabal alliberat és poc habitual i representa un risc moderat d'inundació al municipi de Cubelles. Per això, des del consistori es demana la màxima precaució a guals i punts baixos: "Es preveu que el cabal es pugui mantenir o créixer una mica més en les properes hores atès que les precipitacions es mantenen". L'Ajuntament recomana mantenir el tancament de punts baixos, guals i accessos a la llera.

Precisament aquesta setmana s'ha anunciat que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) impulsarà en breu la rehabilitació del canal de reg del riu Foix que ha de permetre, a banda de ser més efectiu de cara a l’abastiment dels pagesos de la zona, erradicar els problemes de sobreeiximents que sovint pateix la infraestructura i que provoca que negui algunes propietats de veïns de Mas Trader i Les Estoreres. Es dona així sortida, mitjançant la mediació de l’Ajuntament de Cubelles, a una reivindicació històrica i llargament reclamada pels afectats d’ambdós barris.  

L'embassament del Foix continua sobreeixint i ja ha superat el nivell d'alerta
Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres