Aiguat

L'embassament del Foix continua sobreeixint i ja ha superat el nivell d'alerta

L'Ajuntament de Cubelles recomana mantenir el tancament de punts baixos, guals i accessos a la llera

Redacció Cubelles 05-12-2019 11:54 Lectures 4524
L'embassament del Foix continua sobreeixint i ja ha superat el nivell d'alerta. EIX

L'embassament del Foix continua sobreeixint i ja ha superat el nivell d'alerta. EIX

Segons ha informat aquest matí l'Agència Catalana de l'Aigua, l'embassament del Foix continua sobreeixint i ja ha superat el nivell d'alerta. El cabal del riu és de 8m3/s i la tendència és que seguirà creixent.

El cabal alliberat és poc habitual i representa un risc moderat d'inundació al municipi de Cubelles. Per això, des del consistori es demana la màxima precaució a guals i punts baixos: "Es preveu que el cabal es pugui mantenir o créixer una mica més en les properes hores atès que les precipitacions es mantenen". L'Ajuntament recomana mantenir el tancament de punts baixos, guals i accessos a la llera.

Precisament aquesta setmana s'ha anunciat que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) impulsarà en breu la rehabilitació del canal de reg del riu Foix que ha de permetre, a banda de ser més efectiu de cara a l’abastiment dels pagesos de la zona, erradicar els problemes de sobreeiximents que sovint pateix la infraestructura i que provoca que negui algunes propietats de veïns de Mas Trader i Les Estoreres. Es dona així sortida, mitjançant la mediació de l’Ajuntament de Cubelles, a una reivindicació històrica i llargament reclamada pels afectats d’ambdós barris.  

L'embassament del Foix continua sobreeixint i ja ha superat el nivell d'alerta
Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament