Protecció animal

Calafell reciclarà contenidors de deixalles com a refugis per a gats de carrer

A més de donar protecció als animals, el projecte té també una funció educativa i cultural

Redacció Calafell 05-12-2019 13:16 Lectures 5914
Calafell reciclarà contenidors de deixalles com a refugis per a gats de carrer. Ajuntament de Calafell

Calafell reciclarà contenidors de deixalles com a refugis per a gats de carrer. Ajuntament de Calafell

L’Ajuntament de Calafell reciclarà alguns contenidors de deixalles en desús com a refugis per a les colònies de gats de carrer del municipi. Inicialment, s’instal·laran mitja dotzena dels contenidors del tipus iglú, on els gats podran trobar protecció de la pluja i del fred i on trobaran aliment. Cada iglú estarà supervisat per una de les persones voluntàries autoritzades com a controladores de colònies de gats ferals.

Aquesta experiència ja s’ha desenvolupat a molts municipis i ha funcionat amb èxit. La regidora de Protecció Animal, Helena Rubio, explica que “aquests refugis ajuden a mantenir l’entorn net, a més de conscienciar la població sobre els beneficis de les colònies de gats de carrer per a eliminar plagues de rates i insectes”.

Rubio afegeix que “també donem un nou ús a uns contenidors que ja havien estat retirats del servei, però que poden aprofitar-se per a finalitats com aquesta”.

Als contenidors s’hi practicarà una obertura perquè els gats puguin entrar i sortir, i una portella per on les persones a càrrec podran subministrar aliment o netejar l’espai. Per aprofitar l’interior del contenidor, i atès que els gats busquen descansar a llocs recollits, es posaran materials, com pneumàtics vells, per crear racons.

Aquesta mesura té també un propòsit educatiu i cultural. La idea és que els infants de les escoles del municipi decorin l’exterior dels refugis, per tal que aprengui a respectar uns animals que formen part del municipi. A diversos llocs on es tira endavant aquesta iniciativa, els refugis han esdevingut fins i tot petits elements escultòrics a l’aire lliure.

Actualment, s’estan buscant les millors ubicacions per a la primera instal·lació de contenidors. Es prioritzaran les colònies de gats que estiguin controlades i majoritàriament esterilitzades. Recordem que la gestió de les colònies ferals a Calafell es basa en l’estratègia CER: captura, esterilització i reintroducció, pensada per mantenir controlat el nombre d’animals i evitar una proliferació excessiva.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres