Protecció animal

Calafell reciclarà contenidors de deixalles com a refugis per a gats de carrer

A més de donar protecció als animals, el projecte té també una funció educativa i cultural

Redacció Calafell 05-12-2019 13:16 Lectures 5084
Calafell reciclarà contenidors de deixalles com a refugis per a gats de carrer. Ajuntament de Calafell

Calafell reciclarà contenidors de deixalles com a refugis per a gats de carrer. Ajuntament de Calafell

L’Ajuntament de Calafell reciclarà alguns contenidors de deixalles en desús com a refugis per a les colònies de gats de carrer del municipi. Inicialment, s’instal·laran mitja dotzena dels contenidors del tipus iglú, on els gats podran trobar protecció de la pluja i del fred i on trobaran aliment. Cada iglú estarà supervisat per una de les persones voluntàries autoritzades com a controladores de colònies de gats ferals.

Aquesta experiència ja s’ha desenvolupat a molts municipis i ha funcionat amb èxit. La regidora de Protecció Animal, Helena Rubio, explica que “aquests refugis ajuden a mantenir l’entorn net, a més de conscienciar la població sobre els beneficis de les colònies de gats de carrer per a eliminar plagues de rates i insectes”.

Rubio afegeix que “també donem un nou ús a uns contenidors que ja havien estat retirats del servei, però que poden aprofitar-se per a finalitats com aquesta”.

Als contenidors s’hi practicarà una obertura perquè els gats puguin entrar i sortir, i una portella per on les persones a càrrec podran subministrar aliment o netejar l’espai. Per aprofitar l’interior del contenidor, i atès que els gats busquen descansar a llocs recollits, es posaran materials, com pneumàtics vells, per crear racons.

Aquesta mesura té també un propòsit educatiu i cultural. La idea és que els infants de les escoles del municipi decorin l’exterior dels refugis, per tal que aprengui a respectar uns animals que formen part del municipi. A diversos llocs on es tira endavant aquesta iniciativa, els refugis han esdevingut fins i tot petits elements escultòrics a l’aire lliure.

Actualment, s’estan buscant les millors ubicacions per a la primera instal·lació de contenidors. Es prioritzaran les colònies de gats que estiguin controlades i majoritàriament esterilitzades. Recordem que la gestió de les colònies ferals a Calafell es basa en l’estratègia CER: captura, esterilització i reintroducció, pensada per mantenir controlat el nombre d’animals i evitar una proliferació excessiva.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament