PUOSC

Torrelavit recuperarà l’antiga imatge de l’emblemàtic Pont de les Escoles

L’obra tindrà un cost de 77.500€ i s’inclourà en el paquet d’inversions del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC)

Redacció Torrelavit 07-01-2020 22:13 Lectures 3780
Torrelavit recuperarà l’antiga imatge de l’emblemàtic Pont de les Escoles. Ajuntament de Torrelavit

Torrelavit recuperarà l’antiga imatge de l’emblemàtic Pont de les Escoles. Ajuntament de Torrelavit

El ple municipal de Torrelavit ha aprovat per unanimitat el projecte de consolidació de l’estructura i restauració de l’emblemàtic Pont de les Escoles. Aquest projecte, integrat en el pressupost del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), suposarà una inversió de 77.551,99€. Amb aquesta actuació, el govern preveu reparar els problemes de l’estructura que es van detectar en la inspecció detallada de principi de juliol, i aprofitarà per recuperar la imatge que el pont tenia en el moment de la seva construcció, a principi del s. XX.

Les obres inclouen la revisió de les fissures i esquerdes que es van detectar en l’estructura, el reforç de la fonamentació i la neteja de tota l’estructura fins a recuperar la imatge original. L’alcalde, Manuel Raventós, va explicar al ple que les obres consistiran en l’apuntalament de cada un dels vanos; l’eliminació dels fongs i altres deposicions per tenir el formigó net; la restitució de les armadures en les zones malmeses, especialment, les baranes; el sanejament del tauler del pont; la formació de desaigües verticals per evitar l’estacament d’aigua i humitat en la plataforma; la impermeabilització de l’estructura; la millora dels suports i protecció de la base dels fonaments i l’aplicació d’una veladura protectora per recuperar la imatge original.

Segons Raventós, mentre durin les obres (hi ha una previsió de tres mesos), s’obrirà la passera a les hores de mes ús, coincidint amb les entrades i sortides de l’escola. Per a Raventós, la neteja i restauració d’aquesta infraestructura és molt rellevant perquè aquest pont ha marcat la vida del poble des del moment de la seva construcció.

El portaveu de l’oposició, Ramon Riera, es va felicitar que la patologia detectada a l’estiu no hagi estat tan greu com podia semblar en un primer moment, i va remarcar l’encert de l’actuació, ja que considera que el pont de les escoles “és un element patrimonial singular i és important mantenir el servei que dona al poble”.

El Pont de les Escoles es va construir l’any 1929, amb una donació de Pau Vidal i Rovira, per connectar Terrassola i Lavit amb les Escoles J.J. Ràfols a l’altre cantó del Torrent de Mas Vendrell. Aquest pont ha estat considerat com un eix vertebrador entre la zona de serveis (escoles, llar d’infants i zona esportiva) i el nucli antic de Torrelavit.  

Torrelavit recuperarà l’antiga imatge de l’emblemàtic Pont de les Escoles
Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres