Caça

Una plataforma veïnal vol prohibir la caça a tot el municipi de Banyeres del Penedès

Diuen que 'aquesta pràctica no és compatible amb un nou model social que demanda poder sortir a gaudir del nostre entorn sense pors ni perills'

Redacció Banyeres del Penedès 16-01-2020 8:19 Lectures 2812
Un caçador apunta per disparar a una guatlla que ha aixecat el gos, en una finca d'alfals de Bell-lloc d'Urgell. ACN

Un caçador apunta per disparar a una guatlla que ha aixecat el gos, en una finca d'alfals de Bell-lloc d'Urgell. ACN

Una plataforma veïnal banyerenca vol prohibir la caça a tot el municipi de Banyeres del Penedès per un tema de seguretat. Des de fa anys durant els caps de setmana el municipi acull diverses caceres i els veïns diuen que des de fa un temps també entre setmana i "ja no es pot passejar ni sortir amb els infants ni amb gossos, ja que, hi ha una manca de seguretat per culpa de la presència de caçadors".

La plataforma assegura que a Banyeres del Penedès només hi ha aproximadament una desena de caçadors mentre que la resta vénen de fora: "no pot ser que deu persones atemoreixin a 3000 banyerencs i banyerenques".

Alguns terrenys ja han posat el cartell de prohibida la caça però ara, aquesta plataforma veïnal ha volgut fer un pas més enllà, fent un manifest en què es demana que tots i totes puguin gaudir de la natura que envolta el municipi. A partir d'ara la plataforma començarà una recollida de signatures al municipi per tal de demanar als polítics municipals la fi de la caça a Banyeres del Penedès.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament