Peatges

La plataforma No vull pagar C-32 defensa que "la solució per la perillositat de la C-1 és la gratuïtat de la C-32"

La plataforma, decebuda 'per la manca de transparència i la poca predisposició a admetre propostes sorgides des de la ciutadania per part de les administracions locals'

Redacció Calafell 16-01-2020 8:28 Lectures 4299

La plataforma No vull pagar C-32 defensa que "la solució per la perillositat de la C-1 és la gratuïtat de la C-32". Recorden que "en pocs dies s’han produït diversos accidents i atropellaments amb ferits a la travessia urbana de la C-31 al seu pas pel Baix Penedès" i lamenten que "aquesta problemàtica no és recent, fa molts anys que dura i la venim denunciant".

Després de la primera reunió del mandat del “Pacte del Penedès Marítim” per demanar la gratuïtat del peatge de Cubelles pels usuaris que facin el trajecte d’anada i tornada en 24 hores”, la plataforma ha volgut expressar el seu malestar per no haver estat convidada a la trobada: "no hem tingut cap més contacte amb ells, des del nostre rebuig a la obligació de donar suport a unes demandes encapçalades per Ajuntaments i Consells Comarcals el passat 14 de març de 2019, a pocs mesos d’unes eleccions locals, dirigides a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat que consideràvem equivocades".

Des de No Vull Pagar C32 defensen la gratuïtat  de la C32 en el seu tram Sitges- El Vendrell, per a tots els usuaris i per a tots els mitjans de pagament com un sistema transitori fins l’entrada de la vinyeta per temps com a sistema de gestió de les vies ràpides: "Denunciem els canvis constants de criteri i de demandes que sorgeixen des de les administracions locals i comarcals, així com la manca de rigor i serietat a l’ hora de plantejar una feina conjunta que permeti presentar solucions alternatives a la problemàtica existent, de tota manera, celebrem aquest canvi de criteri i un apropament als nostres posicionaments per part del “Pacte del Penedès Marítim”, en tot cas, tampoc sabem si aquesta proposta és universal o només per a residents, com a la que presentaven l’any passat".

Respecte al projecte de reforma de la C-31 al seu pas per Cunit, la plataforma considera que no donarà cap solució a les problemàtiques existents, tot al contrari, "la construcció d’una nova rotonda i els ressalts projectats alentiran encara més el trànsit, comportant més cues, contaminació i un increment del trànsit en el nucli urbà". En aquest sentit, la plataforma manté el seu escepticisme sobre la marxa del projecte de la vinyeta com a sistema de gestió de les vies ràpides en fase d’ estudi per la Generalitat. No vull Pagar C32 manifesta novament, la seva decepció per la manca de transparència i la  poca predisposició a admetre propostes sorgides des de la ciutadania per part de les administracions locals.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres