Peatges

La plataforma No vull pagar C-32 defensa que "la solució per la perillositat de la C-1 és la gratuïtat de la C-32"

La plataforma, decebuda 'per la manca de transparència i la poca predisposició a admetre propostes sorgides des de la ciutadania per part de les administracions locals'

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La plataforma No vull pagar C-32 defensa que "la solució per la perillositat de la C-1 és la gratuïtat de la C-32". Recorden que "en pocs dies s’han produït diversos accidents i atropellaments amb ferits a la travessia urbana de la C-31 al seu pas pel Baix Penedès" i lamenten que "aquesta problemàtica no és recent, fa molts anys que dura i la venim denunciant".

Després de la primera reunió del mandat del “Pacte del Penedès Marítim” per demanar la gratuïtat del peatge de Cubelles pels usuaris que facin el trajecte d’anada i tornada en 24 hores”, la plataforma ha volgut expressar el seu malestar per no haver estat convidada a la trobada: "no hem tingut cap més contacte amb ells, des del nostre rebuig a la obligació de donar suport a unes demandes encapçalades per Ajuntaments i Consells Comarcals el passat 14 de març de 2019, a pocs mesos d’unes eleccions locals, dirigides a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat que consideràvem equivocades".

Des de No Vull Pagar C32 defensen la gratuïtat  de la C32 en el seu tram Sitges- El Vendrell, per a tots els usuaris i per a tots els mitjans de pagament com un sistema transitori fins l’entrada de la vinyeta per temps com a sistema de gestió de les vies ràpides: "Denunciem els canvis constants de criteri i de demandes que sorgeixen des de les administracions locals i comarcals, així com la manca de rigor i serietat a l’ hora de plantejar una feina conjunta que permeti presentar solucions alternatives a la problemàtica existent, de tota manera, celebrem aquest canvi de criteri i un apropament als nostres posicionaments per part del “Pacte del Penedès Marítim”, en tot cas, tampoc sabem si aquesta proposta és universal o només per a residents, com a la que presentaven l’any passat".

Respecte al projecte de reforma de la C-31 al seu pas per Cunit, la plataforma considera que no donarà cap solució a les problemàtiques existents, tot al contrari, "la construcció d’una nova rotonda i els ressalts projectats alentiran encara més el trànsit, comportant més cues, contaminació i un increment del trànsit en el nucli urbà". En aquest sentit, la plataforma manté el seu escepticisme sobre la marxa del projecte de la vinyeta com a sistema de gestió de les vies ràpides en fase d’ estudi per la Generalitat. No vull Pagar C32 manifesta novament, la seva decepció per la manca de transparència i la  poca predisposició a admetre propostes sorgides des de la ciutadania per part de les administracions locals.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local