Canvi Climàtic

Sant Martí Sarroca inicia la instal·lació d’una xarxa de calor alimentada amb biomassa

Donarà cobertura al Pavelló Poliesportiu, l’Escola Jaume Balmes i l’Escola Bressol El Xic Martinenc

Redacció Sant Martí Sarroca 10-02-2020 14:35 Lectures 2224
Sant Martí Sarroca inicia la instal·lació d’una xarxa de calor alimentada amb biomassa. Ajt Sant Martí Sarroca

Sant Martí Sarroca inicia la instal·lació d’una xarxa de calor alimentada amb biomassa. Ajt Sant Martí Sarroca

Aquest dilluns 10 de febrer s’han iniciat les obres d’instal·lació d’una caldera de biomassa i xarxa de calor per tal d’alimentar els sistemes de calefacció i aigua del Pavelló Poliesportiu, l’Escola Jaume Balmes i l’Escola Bressol El Xic Martinenc de Sant Martí Sarroca.

S’instal·larà un caldera de 540 kW de potència, la qual tindrà una producció prevista de més de 250.000 kWh anuals i un cost de projecte de 344.426,71€, els quals estan cofinançats pel fons europeu FEDER i per la Diputació de Barcelona. Amb la nova caldera s’estima una reducció d’emissions de 120 tones de CO2 anuals. La peculiaritat d’aquest projecte és que la caldera podrà alimentar-se amb residus de sarment de vinya.

Afectacions i previsió de les obres

Durant el temps que es realitzin les obres, es poden produir petites afectacions als usuaris dels centres (soroll i moviment de maquinària). Les obres de major afectació es realitzaran durant la setmana no lectiva de Setmana Santa, motiu pel qual no es preveuen majors afectacions en el funcionament normal dels equipaments. Les obres es prolongaran fins al juny.

Beneficis de la biomassa

Utilitzar la biomassa forestal primària com a combustible genera importants beneficis ambientals, socials i econòmics: es potencia la gestió forestal i esdevé una sortida al mercat per a la fusta de menor qualitat dels nostres boscos. La seva utilització té avantatges importants directes sobre el medi natural, ja que la retirada d’excés de biomassa forestal disminueix del risc d'incendi i millora de l’estat ecològic dels boscos.

Sant Martí Sarroca pel clima, biomassa pel clima

Amb la instal·lació d’aquesta font d’energia renovable, l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca es compromet amb la qualitat de vida de la gent i aposta per la sostenibilitat, la transició energètica i la mitigació del canvi climàtic.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No