Temporal

Una setantena de voluntaris retiren més de dues tones de deixalles a la desembocadura del Foix

La regidoria de Medi Ambient de Cubelles creu que el Glòria ha representat un clic en la mentalitat de la societat cap al canvi climàtic

Redacció Cubelles 10-02-2020 15:12 Lectures 2094
Una setantena de voluntaris retiren més de 2 tones de deixalles a la desembocadura del Foix. Ajuntament de Cubelles

Una setantena de voluntaris retiren més de 2 tones de deixalles a la desembocadura del Foix. Ajuntament de Cubelles

Dues tones de deixalles és el balanç de la jornada de sensibilització i neteja de la desembocadura del riu Foix, promoguda per l’Ajuntament de Cubelles, el Consell Comarcal del Garraf, Medi Natural i Litoral del Garraf i l’empresa Green Soluciones. L’Alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, i el regidor de Medi Ambient, Josep Maria Hugué, es van posar al capdavant d’una setantena de voluntaris que durant un parell d’hores van pentinar el litoral cubellenc.

La jornada s’havia organitzat per tal de recollir les deixalles que havien quedat a la desembocadura del riu Foix arran del temporal Glòria. Rodes, matalassos, envasos, bicicletes, ampolles de vidre, restes de runa... La llista de brossa abocada a la riera i el mar és insòlita i demostra la necessitat d’impulsar un canvi de mentalitat sobre com protegim el medi natural.

El regidor de Medi Ambient, Josep Maria Hugué, ha destacat de forma “molt positiva per l’alta participació de persones, famílies senceres amb fills petits”. Per a Hugué, aquesta acció “ens fa pensar que potser els efectes del Glòria han fet un clic a la societat dels efectes del canvi climàtic davant l’emergència climàtica planetària”.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres