La fassina

El govern de La Bisbal aprova l’enderroc de les edificacions industrials de l’antiga fassina

El projecte inclou l’enderroc de les edificacions existents –a excepció de la torre de “la fassina”- el condicionament del terreny i el tancament de la parcel·la

Redacció La Bisbal del Penedès 11-02-2020 10:58 Lectures 1259
El govern de La Bisbal aprova l’enderroc de les edificacions industrials de l’antiga fassina. Ajuntament de la Bisbal

El govern de La Bisbal aprova l’enderroc de les edificacions industrials de l’antiga fassina. Ajuntament de la Bisbal

La Junta de govern del 10 de febrer de 2020 ha aprovat, inicialment, el projecte d’enderroc de les edificacions industrials del carrer Barcelona, 11-13 que ocupen una superfície total de 352m². El projecte inclou l’enderroc de les edificacions existents –a excepció de la torre de “la fassina”- el condicionament del terreny i el tancament de la parcel·la.

Durant el mandat 2015-2019, l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès va iniciar els tràmits per adquirir l’antiga fassina, un edifici de 486m² situat al carrer Barcelona, números 7 i 11-13 que havia estat destinat a la fabricació de licors destil·lats i aiguardent a començaments del segle XX. El 25 d’abril de 2019 es va signar la compra de l’immoble per un total de 110.000€ (IVA no inclòs) davant notari. Posteriorment, el 28 d’octubre de 2019, es va aprovar un contracte menor amb l’empresa Disseny i arquitectura project management SLPU per a la redacció del projecte tècnic d’enderroc, la direcció de l’execució de l’obra i la coordinació de seguretat i salut en la fase d’execució, corresponent a l’enderroc de les edificacions industrials municipals del carrer Barcelona núm. 11-13, a excepció de la torre coneguda com “la fassina” que, a petició de la Regidoria de Cultura, es vol conservar perquè es considera un element distintiu que ja forma part de l’skyline del municipi i es vol proposar com a local d’assaig de la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès – Bous, mitjançant conveni amb l’entitat.

El projecte aprovat aquest dilluns s’exposarà al públic durant 30 dies –al BOP de Tarragona i al taulell d’anuncis- i, una vegada passats aquests dies s’entendrà com aprovat definitivament si no s’hi ha presentat al·legacions. Quan estigui aprovat definitivament, ja es podran licitar les obres de l’enderroc que, segons el projecte, tindran un cost de 53.955,51€ i un termini d’execució de 2 mesos.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No