Biomassa

Vilafranca acull una jornada tècnica per impulsar la bioenergia al sector vitivinícola

L’objectiu de potenciar l’ús de restes de poda i altres residus agrícoles per produir energia en instal·lacions de biomassa

Redacció Vilafranca del Penedès 12-02-2020 15:09 Lectures 3044
Vilafranca acull una jornada tècnica per impulsar la bioenergia al sector vitivinícola. Ajuntament de Vilafranca

Vilafranca acull una jornada tècnica per impulsar la bioenergia al sector vitivinícola. Ajuntament de Vilafranca

L’edifici de l’Enològica de Vilafranca ha acollit aquest matí la jornada tècnica “Impuls de la bioenergia al sector vitivinícola”, organitzada pel clúster vitivinícola català INNOVI i pel clúster Biomassa Catalunya, amb l’objectiu de potenciar l’ús de restes de poda i altres residus agrícoles per produir energia en instal·lacions de biomassa.

El tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, Joan Manel Montfort, ha donat la benvinguda a l’acte destacant la satisfacció de l’Ajuntament de poder col·laborar en una jornada on l’objectiu compartit és “la lluita contra el canvi climàtic, l’ús d’energies alternatives i la reducció de la petjada del C02 a l’atmosfera”. Montfort ha posat èmfasi en les possibilitats que ofereix el món de la “biomassa agrícola, en el cas nostre les vergues, és un recurs que cada any és malbarata i que es podria utilitzar per generar energia. És un acte d’economia circular, que involucra les administracions però sobretot les empreses privades”. El tinent d’alcalde ha remarcat els casos d’èxit que s’exposarien en la jornada i ha aprofitat l’avinentesa per mencionar el projecte Vinyes x Calor, inclòs en el programa europeu Life, que va permetre posar en marxa un districte de calor mitjançant una caldera de biomassa que proporciona calefacció i aigua calenta a 5 edificis públics. “És un model d’èxit que ha estat distingit com una bona pràctica per la Unió Europea. És una solució local a problemes globals”, assegurava.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No