Glòria

Cubelles retira els pins de Can Travé en risc d’esfondrament des del temporal

L’Ajuntament habilitarà un bosc mediterrani amb espècies autòctones d’arrels més fondes al passeig central dels jardins del palauet

Redacció Cubelles 20-02-2020 9:08 Lectures 2875
Cubelles retira els pins de Can Travé en risc d’esfondrament des del temporal. Ajuntament de Cubelles

Cubelles retira els pins de Can Travé en risc d’esfondrament des del temporal. Ajuntament de Cubelles

La regidoria de Medi ambient, mitjançant l’empresa Tegar jardineria, ha procedit a la retirada de disset pins dels jardins de Can Travé, que havien resultat força malmesos a causa del temporal Gloria. Segons els informes tècnics de la companyia, avalats pels serveis tècnics municipals, la forta inclinació dels arbres i el seu estat de fragilitat suposaven un perill real de caiguda, amb el risc d’afectacions que implicava per a la xarxa d’enllumenat que s’hi està habilitant amb els fons FEDER de la Unió Europea i, de retruc, per a les estàtues i elements patrimonials existents a l’indret. La recollida dels arbres se suma a la de divuit pins més que van caure completament durant els dies de la llevantada d’ara fa un mes.

Per compensar la pèrdua d’arboreda, des de l’Ajuntament s’ha apostat per l’habilitació d’un bosc mediterrani amb espècies autòctones situat al tram est dels jardins de Can Travé. Per tal d’evitar episodis similars, s’optarà per uns tipus d’arbres d’arrels més profundes que siguin, així, més resistents en cas de nous temporals.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres