Protesta veïnal

Més d'un centenar de persones marxen per reclamar més seguretat a la C-31 entre Segur de Calafell i Cunit

Veïns i alcaldes reclamen la gratuïtat del peatge de Cubelles i que s'executin les obres de millora aprovades l'any 2017

Més d'un centenar de persones marxen per reclamar més seguretat a la C-31 entre Segur de Calafell i Cunit. ACN

Més d'un centenar de persones marxen per reclamar més seguretat a la C-31 entre Segur de Calafell i Cunit. ACN

Més d'un centenar de persones han tallat aquest dissabte la C-31 en els dos sentits de la marxa des de Segur de Calafell fins a Cunit per reclamar més seguretat en aquesta via. Els manifestants han denunciat que és una carretera "molt perillosa", ja que s'han produït 41 accidents i 20 atropellaments en els darrers dos anys. Davant d'aquesta situació, els veïns i els alcaldes d'aquests municipis han reclamat la gratuïtat del peatge de l'AP7 a Cubelles per descongestionar aquest tram interurbà i també han demanat al Govern celeritat en l'execució del projecte de millora aprovat l'any 2017. L'actuació es troba en fase d'exposició pública i es podria començar a principis del pròxim setembre.

Sota el lema 'Cunit diu Prou, més seguretat a la C-31, menys accidents' i 'Stop accidents, Cunit demana més solucions", la capçalera de la manifestació ha arrencat quan passaven pocs minuts de les onze d'aquest matí de dissabte des del límit entre Segur de Calafell i Cunit. Des d'aquest punt, els manifestants han recorregut més de dos quilòmetres de la C-31 durant aproximadament una hora i han tallat la circulació del trànsit al seu pas. La protesta ha acabat davant de l'ajuntament de Cunit, on la portaveu dels veïns, Jennifer Sánchez, ha llegit un manifest, amb el qual han demanat solucions i millores per reduir l'accidentalitat d'aquesta via per on circulen uns 20.000 vehicles al dia.

La filla de la Jennifer va patir un atropellament el novembre passat i això l'ha impulsat a organitzar aquesta protesta. "No hi ha il·luminació i la visibilitat dels passos de vianants és poca. És una via bastant perillosa", ha denunciat. Davant d'això, ha reclamat mesures i actuacions provisionals fins que no s'executin els treballs de remodelació de la C-31 per tal de garantir la seguretat dels veïns d'aquests municipis.

L'alcaldessa de Cunit Dolors Carreras i l'alcalde de Segur de Calafell Ramon Ferré, presents en la manifestació, també han demanat comprimís i celeritat al Govern en l'execució del projecte de millora d'aquest tram. L'actuació, que es va aprovar l'any 2017, preveu construir una nova rotonda al carrer Montblanc i millorar els encreuaments amb els carrers de l'Ebre i de les Sorres així com amb el carrer de les Figueres i l'avinguda Diagonal. També inclou la construcció d'un carril bici.

Carreras ha dit que espera que els treballs es facin "immediatament", ja que la millora és "d'una gran necessitat atès la quantitat d'atropellaments". Així mateix, la batllessa ha demanat la gratuïtat del peatge de l'AP-7 a l'altura de Cubelles i ha indicat que espera que durant les actuacions s'aixequin les barreres per tal donar una alternativa viària als vehicles. A més, l'alcaldessa també ha afirmat sentir-se abandonats per part del Govern, tot i això ha apuntat que espera que les protestes serveixin com a revulsiu. "Als anys 90 es van fer manifestacions i es van aconseguir les rotondes, espero que el resultat de la marxa organitzada avui per la societat civil sigui l'obra acabada", ha dit.

Per la seva banda, l'alcalde de Segur de Calafell ha assegurat que estan disposats a destinar-hi diners a fi de tirar endavant les actuacions. "Demanem un projecte més ambició que renovi totalment la C-31 i la converteixi en una travessera urbana", ha sostingut Ferré. Per ara, l'alcalde descarta noves mobilitzacions a l'espera de l'aprovació de les esmenes dels pressupostos, les quals haurien d'incloure una partida per costejar les bonificacions del peatge de la C-32.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local