Risc d'inundacions

S’inicien els treballs de neteja del torrent de la Terrosa a les Roquetes per evitar-ne el desbordament quan plou

També han començat les obres de millora de la xarxa del clavegueram al carrer de Miquel Servet que contribuiran a evitar problemes d’inundació

S’inicien els treballs de neteja del torrent de la Terrosa a les Roquetes per evitar-ne el desbordament quan plou. Ajt Sant Pere de Ribes

S’inicien els treballs de neteja del torrent de la Terrosa a les Roquetes per evitar-ne el desbordament quan plou. Ajt Sant Pere de Ribes

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquesta setmana s’ha iniciat la neteja del torrent de la Terrosa de les Roquetes, una actuació que correspon als treballs d’emergència dels aiguats de l’octubre 2019 que l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes va demanar en el seu dia a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), qui té la competència d’aquest fluvial. Les feines consisteixen en la retirada de sediments del torrent i la tala d’arbrat mort. Això incrementarà la capacitat portant del torrent en el tram de les Roquetes i ajudarà a evitar el seu desbordament quan plou de manera intensa. D'aquesta manera es millorarà el torrent i la recollida de les aigües pluvials dels col·lector de Miquel Servet i la recollida de les aigües en el punt baix d’aquest carrer.
 
El tram objecte de l’actuació, d’uns 500 metres de llargada, s’inicia just darrera el supermercat d’una cadena de productes bricolatge, al carrer de la Fita, cantonada amb el Carrer Ferres i Soler, a partir de la passarel·la de vianant i seguirà aigües avall, passant per sota de la Ronda Europa i arribant a l’afluència del torrent de la Riera.  La durada de les feines és de dues setmanes.

L’actuació respon a la demanada que l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes va fer al novembre durant la visita conjunta in situ amb els responsables de l’ACA.

L’alcaldessa, Abigail Garrido, i la regidora d’Espai públic i Medi ambient, Montserrat Vico, han visitat les tasques que s’estan fent ara en aquest indret i que llavors van mostrar al director de l’ACA, Joan Ridao, perquè pogués avaluar la situació i prendre les mesures adequades. L’executiu considera que aquesta és una actuació que calia fer quan abans millor perquè no es tornin a produir situacions com en anteriors ocasions i evitar més inundacions.


Obres de millora al carrer Miquel Servet

D’altra banda, també aquesta setmana han començat, a càrrec de la companyia d’Aigües de Sant Pere de Ribes (SOREA) i amb una durada prevista de 12 setmanes, les obres de millora de la xarxa de sanejament del carrer Miquel Servet de les Roquetes corresponents a l’actuació núm. 16 del Pla Director del Clavegueram, entre els carrers de Múrcia i Sagunt (31 dies). Posteriorment se seguiran en els trams compresos entre els carrers Sagunt i Numància (19 dies) i, finalment, entre Numància i Monturiol (12 dies).

L’actuació consisteix en desdoblar la xarxa de sanejament unitària del carrer Miquel Servet, al tram comprés entre els carrers Monturiol i Múrcia, mitjançant un col·lector d’aigües pluvials de 190 m de longitud i de major diàmetre, que interceptarà l’aigua de pluja. A la zona d’actuació existeixen diversos col·lectors que entren en càrrega, i la millora contribuirà a evitar els problemes d’inundació.

Durant les obres també es produeixen algunes afectacions: es prohibeix l’estacionament a cotxes i motos en l’àmbit d’actuació que estarà senyalitzat convenientment. L’accés als guals particulars s’haurà de coordinar amb l’empresa constructora. Les parades del bus de la Vinya d’en Petaca i l’avinguda Montseny romandran fora de servei durant l’execució de les obres; la parada més propera, és troba al carrer Eugeni d’Ors amb Miquel Servet. També, durant les obres, la base de recollida de brossa que es troba a la plaça de la Vinya d’en Petaca es col·locarà al carrer de Sagunt, entre els carrers d’Edisson i Miquel Servet.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes agraeix la col·laboració i la comprensió dels veïns i veïnes per les molèsties que puguin ocasionar les obres.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local