Plaga

Calafell anuncia una campanya intensiva de desinsectació i desratització

També demana col·laboració a la ciutadania perquè no llenci deixalles fora dels contenidors o fora d’hora, perquè la brutícia ajuda a la proliferació de plagues

Redacció Calafell 12-03-2020 8:14 Lectures 1784
Calafell anuncia una campanya intensiva de desinsectació i desratització. Ajuntament de Calafell

Calafell anuncia una campanya intensiva de desinsectació i desratització. Ajuntament de Calafell

L’Ajuntament de Calafell ha anunciat una campanya intensiva de desinsectació i desratització per evitar o minimitzar les plagues que hi ha hagut en anys anteriors. Es faran neteges a fons a la xarxa de clavegueram i s’actuarà també en superfície. Així mateix, es farà una nova crida a la població perquè no llenci deixalles fora dels contenidors, factor que ajuda a la proliferació d’insectes i rosegadors.

L’Ajuntament intentarà arribar a tot arreu, però avisa que no serà fàcil. “Tenim 220 quilòmetres de clavegueram i netejar tot això a fons és una pretensió pràcticament inassumible”, diu el tinent d’alcalde d’Ecologia Urbana, Aron Marcos. “Però sí que actuarem especialment als llocs on el problema està detectat i és recurrent”, afegeix.

Aquesta neteja del clavegueram s’ampliarà a la dels contenidors de deixalles. I s’intensificaran tots els tractaments amb insecticides i raticides. Neteges i tractaments estaran coordinats perquè no se solapin. Les mesures s’adaptaran al cicle vital de cada espècie, ja que en alguns casos els tractaments són eficaços en la fase d’ou o larva, però en altres casos només eliminen els individus adults.

Aprofitem per informar que els ciutadans poden prendre algunes mesures molt senzilles per prevenir l’entrada de plagues a casa seva. En general, paneroles o rates hi entren des de fora, però un cop dins es troben bones condicions per multiplicar-se. Una mesura molt aconsellable és protegir o segellar obertures i orificis. També protegir els aliments no envasats i mantenir l’habitatge el més net possible, amb una especial cura de racons i llocs fora de la vista (per exemple, la part posterior dels mobles).

Recordem que a la Línia Verda, tant des de l’ordinador com des del mòbil, es poden comunicar, entre altres, incidències relacionades amb la neteja. També s’hi pot concertar la recollida de mobles i estris vells i de restes de poda i restes de construcció. “Una actitud cívica de la ciutadania a l’hora de treure la brossa i la comunicació dels fets incívics que es produeixin ens ajudaran molt a mantenir a ratlla totes aquelles plagues que es multipliquen quan hi ha brutícia”, conclou Marcos.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No